Στον αστερισμό του «κάποτε» θα κινηθεί και το OPEN την προσεχή σεζόν, που σχεδιάζει νέα καθημερινή σειρά η οποία θα μας μεταφέρει στη δεκαετία  του 50. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα σειρά του Open θα αποτελεί ελληνοποίηση του τουρκικού φορμάτ «Κάποτε στην Τζουκούροβα» που στη διεθνή αγορά κυκλοφορεί με τον τίτλο «Bitter Lands» (πικρή γη).

Η τουρκική σειρά διαδραματίζεται  την δεκαετία του ’70 αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το Open λαμβάνοντας υπόψιν το πολιτικό κλίμα στη χώρα μας, και άλλες κοινωνικές συνθήκες, αποφάσισε να μεταφέρει στη δεκαετία του 50 την όλη δράση ενώ η σειρά θα ξεκινά από την Αθήνα και θα συνεχίσει στην επαρχία.

Η νέα καθημερινή σειρά προορίζεται για την prime time πιθανότατα στο slot των 21:00 και την παραγωγή θα αναλάβει η εταιρεία Αργοναύτες.

Μετά τις Άγριες Μέλισσες που άνοιξαν το δρόμο πριν τρία χρόνια, οι καθημερινές σειρές εποχής εξελίσσονται σε κυρίαρχο trend για τη νέα σεζόν καθώς εκτός από το Open που επιλέγει το Bitter Lands και ο  ALPHA σύμφωνα με την Real, προγραματίζει το καθημερινό σίριαλ εποχής «Ο παράδεισος των κυριών» για τη ζώνη των 20:00.

Εκτός από το OPEN και ο ALPHA με σειρά εποχής!

Η δράση της νέας σειράς μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’60 στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα μέσα σε ένα από τα πρώτα πολυκαταστήματα τύπου Μινιόν, που άνοιξαν τις μόρτες τους στο αγοραστικό κοινό.

Η νέα σειρά εποχής είναι ο «Παράδεισος των κυριών». Δεν πρόκειται για πρωτότυπο σενάριο, αλλά για φορμάτ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ALPHA εξασφάλισε τα δικαιώματα της σειράς «ΙΙ parediso delle signοre», που μεταδόθηκε επί έξι σεζόν στη RAI  και αφηγείται τη ζωή και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων σε ένα πολυκατάστημα στο κέντρο του Μιλάνου, ενώ αντλεί στοιχεία από το μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην ευτυχία των κυριών.

Η ιταλική σειρά, μάλιστα, μεταδιδόταν μέχρι και πέρυσι στην απογευματινη ζώνη της ΕΡΤ2. Ο σχεδιασμός του καναλιού θέλει τη νέα σειρά εποχής «Ο παράδεισος των κυριών» να παίρνει θέση καθημερινά στη ζώνη των 20:00 ώστε να χτίσει μια καθημερινή συνήθεια, ενώ στόχος αρχικά είναι να μεταδίδονται 4 επεισόδια την εβδομάδα.