Ο ALPHA και το Star, από τη στιγμή που άρχισαν να ανήκουν στην ίδια ιδιοκτησία, έχουν χαράξει μία κοινή πορεία στρατηγικής προγράμματος, με σκοπό να προστατεύσουν τις εκπομπές τους αλλά και να σταθούν στο ύψος του ανταγωνισμού, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και σκληρότερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε μία ευρεία σύσκεψη στελεχών και σε αυτή πάρθηκε μία απόφαση για μία νέα φιλόδοξη σειρά που ετοιμάζεται. Αναφερόμαστε στην ταινία «NHSOS», που πρόκειται να μεταφερθεί στην τηλεόραση, σε σενάριο των ‘Ελενας Σολωμού — Κωστή Παπαδόπούλου και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αντώνη Αγγελόπουλου, με ένα αξι-όλογο καστ ηθοποιών να πρωταγωνιστεί. Αν και η συγκεκριμένη σειρά προοριζόταν για τον ALPHA, τελικά, αποφασίστηκε να μετακομίσει στο Star. Επιπλέον, την παραγωγή πρόκειται να αναλάβει η Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη. Η ιστορία, όπως και στην ταινία, διαδραματίζεται στη Σίφνο και έχει στο επίκεντρο τη διαθήκη του προύχοντα του νησιού, του Θεμιστοκλή Δίκαιου. Εκείνος αφήνει την περιουσία του στις «εξουσίες» του τόπου, δηλαδή στον δάσκαλο, στον διευθυντή της Αστυνομίας, στον πρόεδρο της κοινότητας και στον παπά, με τον όρο ο καθένας να διαβάσει δημοσίως ένα γράμμα του Δίκαιου που κανείς δεν ξέρει τι περιέχει…

Ο Alpha από την άλλη ετοιμάζει σειρά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. 

Ο Alpha για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, σχεδιάζει αντεπίθεση στον ανταγωνισμό, παρουσιάζοντας οκτώ προτάσεις μυθοπλασίας. Μία από αυτές είναι η δραματική σειρά «Ο γιατρός» βασισμένη στο ιταλικό φορμάτ Nelle tue mani (στα χέρια σου) σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου (καρτ ποστάλ). ΕΕπιπλέον, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο εχει έρθει σε συμφωνία με τον σταθμό και την εταιρεία παραγωγές Green Pιxel ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενω η στελέχωση του υπόλοιπου βασικού καστ βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν τα απαιτητικά γυρίσματα. Το σενάριο έχει στο επίκεντρο έναν γιατρό που πυροβολείται από τον πατέρα ασθενούς του και χάνει τη μνήμη του.Να σημειωθεί ότι το ιταλικό φορμάτ, στο οποίο βασίζεται η σειρά, είναι εμπνευσμένο από την ιστορία ενός γιατρού και αποτελείται από δύο κύκλους των 32 επεισοδίων.