Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε στην παράσταση «Το Σώσε» που σκηνοθετεί αλλά και το κίνημα #metoo.

O ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στο OK! και εξήγησε το τοξικό κλίμα που επικρατεί στον χώρο του θέατρου.

Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για το κίνημα #metoo.

Όπως είπε ο ίδιος, «μαζί με τα κλειστά θέατρα λόγω πανδημίας έφερε σε πολλούς από εμάς –σίγουρα σε μένα– μια πολύ περίεργη ψυχική διάθεση. Και λόγω του χειρισμού από μια μερίδα ανθρώπων προκάλεσε ένα τοξικό κλίμα μέσα στο θέατρο και στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, που στην πραγματικότητα δεν είχαν κάτι να χωρίσουν».

 

«Κάποιοι ίσως θεώρησαν ότι όλο αυτό είναι και μια ευκαιρία να αναδειχτούν σε ιερείς ή ιέρειες ενός αγώνα, ας πούμε», ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε:

«Η εποχή όπου κάποια πράγματα μπορούσαν να γίνουν επιτρεπτά ή τέλος πάντων να μη μιλάμε για αυτά αλλάζει και έρχεται η εποχή όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να διεκδικήσει πλέον το δικαίωμά του να πηγαίνει στην εργασία του και να επιστρέφει από αυτή γεμάτος χαρά και δημιουργικότητα. Και να μην κινδυνεύει να κακοποιηθεί κανένας από κανέναν. Κι αυτό όχι μόνο στο θέατρο, σε κάθε εργασιακό χώρο».

«Και δεν υπάρχει άνθρωπος του θεάτρου που να διαφωνεί με αυτό το αξίωμα. Ο χειρισμός όμως δημιούργησε μια σειρά από παρατράγουδα», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στη συνέντευξη του.