Οι Παπαδόπουλοι και… οι Παπαδόπουλοι έκλεισαν, υπέγραψαν και έδωσαν ραντεβού για να γνωριστούν από κοντά. Στην πρώτη ανάγνωση σεναρίου, με άπαντες παρόντες, άρχισαν Τα… όργανα!
Είναι η σειρά με την οποία ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή «ξαναχτυπούν» τηλεοπτικά. Αφενός στο αγαπημένο τους είδος, την κωμωδία, και αφετέρου στον ΑΝΤΙ , ένα κανάλι στο οποίο έχουν γράψει μια μεγάλη επιτυχία, το «Ταμάμ». Τώρα έρχονται να ρωτήσουν «Ποιος Παπαδόπουλος;» και στήνουν μια τεράστια… παρεξήγηση, που αλλάζει τελείως τις ζωές δύο οικογενειών. Όλα αρχίζουν όταν 16 χρόνια πριν, δύο μωρά Παπαδόπουλων, εξαιτίας της συνωνυμίας τους, μπερδεύτηκαν στο μαιευτήριο. Οι πανευτυχείς γονείς γύρισαν στα σπίτια τους με το λάθος παιδί, το μεγάλωσαν και τώρα, τόσα χρόνια μετά, το λάθος αποκαλύπτεται και άπαντες οι Παπαδόπουλοι μένουν άναυδοι!

Πρώτο τους μέλημα φυσικά να μη στενοχωρήσουν και αναστατώσουν τους γιους τους, γι’ αυτό και καταλήγουν σε ένα συμβιβασμό: οι πλούσιοι και αριστοκράτες θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν στην έπαυλή τους τους φτωχούς και άξεστους συνονόματούς τους και κάπως έτσι ξεκινά η πιο αλλόκοτη και ξεκαρδιστική συγκατοίκηση που έχουμε δει ποτέ! Συμμέτοχοι σε όλο αυτό το γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και ξεκαρδιστικών απρόοπτων είναι οι πρωταγωνιστές του «Ποιος Παπαδόπουλος;», όλοι τους ένας κι ένας.

Και όλοι τους φυσικά παρόντες στο πρώτο ραντεβού των οικογενειών και των οικείων τους, λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα τα γυρίσματα της σειράς. Η Μαριάννα Τουμασάτου, η Ελένη Ουζουνίδου, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Γιάννης Δρακόπουλος, ο Βασίλης Κολοβός, ο Γιώργος Κακακιός και ο Νίκος Ξανθόπουλος μαζεύτηκαν για να διαβάσουν μαζί το σενάριο του πρώτου επεισοδίου, παρουσία των δύο σεναριογράφων και, φυσικά, του σκηνοθέτη Βασίλη Μυριανθόπουλου. Μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα και με τα πειράγματα να πέφτουν βροχή, οι Παπαδόπουλοι έπιασαν το νήμα της ιστορίας από την αρχή και ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι που Θα αναγκάσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους να συμβιώσουν… με ό,τι αυτό συνεπάγεται!