‘Ενας έρωτας που ξεδιπλώνεται στη δεκαετία του ’50 ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους θα μπορούσε να γίνει αφορμή για μια ρομαντική σειρά γεμάτη συγκίνηση. Το νέο καθημερινό σίριαλ του ΟΡΕΝ, όμως, υπόσχεται πολλά περισσότερα και, κυρίως, ότι θα μας κρατήσει καθηλωμένους στις οθόνες μας. 

Ενας μηχανικός αυτοκινήτων και μία ράφτρα – αυτοί είναι οι δύο κεντρικοί ήρωες του «Έρωτα φυγά». Οι δυο τους γνωρίζονται στην Αθήνα του 1955, σε μια εποχή που η Ελλάδα ολόκληρη προσπαθεί να ξεπεράσει τα σκοτάδια της, να κλείσει τις πληγές του εμφύλιου πολέμου και να κοιτάξει μπροστά. Ο Μάρκος (Σταύρος Σβήγκος) και η Αλεξάνδρα (Ντάνη Γιαννακοπούλου) ονειρεύονται να παντρευτούν και να κάνουν τη δική τους οικογένεια, όμως τα όνειρά τους γκρεμίζονται απότομα.

Μια δολοφονία για λόγους τιμής τούς αναγκάζει να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και να αναζητήσουν καταφύγιο στην επαρχία. Κάπου στη Μεσσηνία, εκεί όπου οι άνθρωποι ταυτίζουν τη μοίρα τους με τη γη, κρύβονται κάτω από νέες ταυτότητες και προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους. Παριστάνουν τους εργάτες στο τσιφλίκι των μεγαλοϊδιοκτητών Δεμερτζήδων, που μαστίζονται από τις δικές τους ίντριγκες και κόντρες. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι και, πολύ γρήγορα, ο άρχοντας της περιοχής, ο Ιάσονας Δεμερτζής (Αντώνης Καρυστινός), ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα.

Όταν ο Μάρκος μπαίνει στη φυλακή, εκείνη αναγκάζεται να υποκύψει στις πιέσεις του. Ο έρωτας δεν έχει φύγει αλλά έχει ήδη ένα παιδί στην κοιλιά και ξέρει ότι μόνη δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Οι δυο τους παντρεύονται, η Αλεξάνδρα γίνεται… αρχόντισσα και τα χρόνια περνούν, ώσπου ο Μάρκος βγαίνει από τη φυλακή και διψάει για εκδίκηση. Μυστικά, πάθη και απωθημένα βγαίνουν στο φως και μια συναρπαστική ιστορία ξετυλίγεται στους δέκτες μας. Τη διασκευή σεναρίου της σειράς έχει κάνει η Ρένα Ρίγγα, ενώ η επιμέλεια ανήκει στον Δημήτρη Αποστόλου. Η σκηνοθεσία είναι των Βασίλη Τσελεμέγκου και Παναγιώτη Πορτοκαλάκη και η παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε.