Εκτός υπηρεσίας: Αυτοί θα πολεμήσουν το έγκλημα! Λόγω ανύπαρκτης εγκληματικότητας, το αστυνομικό τμήμα του τόπου έρχεται αντιμέτωπο με την πιθανότητα να βάλει λουκέτο. Η ειδοποίηση από τα κεντρικά έρχεται: Το τμήμα πρέπει να κλείσει  λόγω… αδράνειας και οι αστυνομικοί του πρέπει να μετατεθούν σε άλλεs περιοχές. Το χαρτί που φτάνει στα χέρια των ιθυνόντων ταράζει τα νερά (και τα νεύρα) των κατοίκων των δύο χωριών με αποτέλεσμα να ψάξουν διεξοδικά να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους: Την ανεργία που φαίνεται να τους χτυπά την πόρτα.

Έκπληκτοι και σε απόγνωση, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση για να το κρατήσουν ανοιχτό: Να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι. Σύντομα, όμως, οι ζωές όλων των κατοίκων των δύο χωριών, που στο παρελθόν τα χώριζε αιώνια έχθρα αλλά τώρα ζουν μονιασμένα και αγαπημένα, θα αλλάξουν για πάντα.

Εκτός Υπηρεσίας: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές

O ANT1, που πολλάκις έχει  επενδύσει στην κωμωδία, σκέφτηκε να εφοδιάσει το νέο του πρόγραμμα με μια σειρά που εκτός από γέλιο θα χαρίσει και σπαρταριστές ερμηνείες. Στους πρώτους ρόλους θα απολαύσουμε λοιπόν τους Πάνο Βλάχο, Βασιλική Ανδρίτσου, Άνδρη Θεοδότου, Νίκο Ορφανό κ Αλέξανδρο Καλπακίδη.

Όπως είδαμε από τις πρώτες σκηνές  οι τέσσερίs τους θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να διατηρήσουν τιs θέσεις τους και κατά συνέπεια τις υπολήψεις τους στην κλειστή κοινωνία που έχουν επιλέξει να ζουν. Κάθε έγκλημα που οργανώνουν μπορεί να τους φέρνει πιο κοντά στο απαιτούμενο αποτέλεσμα, όμως από αυτά θα προκύψουν κωμικοτραγικές καταστάσεις και γέλια μέχρι δακρύων. Δίπλα στους πρωταγωνιστές ο Μάκης Πιτταράs και ο Θωμάs Τσαμπάνηs, που με τα κείμενά τους σκορπίζουν το γέλιο, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο έμπειρος Βασίληs Κεχαγιάs.