Ο ALPHA και την ερχόμενη σεζόν επιλέγει να μην μπει στη λογική των ριάλιτι. Τον πυλώνα του προγράμματόs του στη ζώνη υψηλήs τηλεθέασηs θα αποτελέσουν σειρέs για όλη την οικογένεια. Εκτός από το «Σασμό» που είναι η ναυαρχίδα του, την κωμωδία «Μην αρχίζειs τη μουρμούρα» που θα συνεχίσει για 10η σεζόν την επιτυχημένη τηs πορεία, και τα «Νεοκλασικά» όπου υπάρχει απόθεμα επεισοδίων, ο σταθμόs θα εντάξει δύο ακόμη παραγωγέ5, εκ των οποίων η μία θα είναι καθημερινή. Πρόκειται για τον «Παράδεισο των κυριών» που Θα πάρει θέση στη ζώνη των 20.00, την ώρα προβολήs τηs σειράs «Ασε μα ρε μαμά» που θα ολοκληρωθεί φέτος, και θα μεταδίδεται τέσσεριs φορέs την εβδομάδα. Η δράση τηs νέαs παραγωγήs θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’50 στο κέντρο τηs Αθήναs και ειδικότερα μέσα σε ένα από τα πρώτα πολυκαταστήματα που άνοιξαν τις πόρτεs τους στο αγοραστικό κοινό. Η ιστορία δεν βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο, αλλά σε φορμάτ τηs ιταλικήs δημόσιαs τηλεόρασηs.

Ο σταθμόs εξασφάλισε τα δικαιώματα τηs σειράs «ΙΙ paradiso delle signore», που μεταδόθηκε επί έξι σεζόν στη RAI. Το σενάριο αφηγείται τη ζωή και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη αλλά και των εργαζομένων σε ένα πολυκατάστημα στο κέντρο του Μιλάνου. Η ιταλική σειρά, μάλιστα, μεταδιδόταν μέχρι και πέρυσι στην απογευματινή ζώνη τηs ΕΡΤ2. Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία J.K. Protluctions του Γιάννη Καραγιάννη, που υλοποιεί και τον «Σασμό», ενώ υπογράφει και τις «Άγριεs μέλισσεs». Παράλληλα εξετάζεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ALPHA και μια νέα δραματική σειρά που Θα μεταδίδεται μία φορά την εβδομάδα.

Alpha: Η υπόθεση της σειράς «Παράδεισος Κυριών»

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην ευτυχία των κυριών» η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’50, όταν γεννιέται η σύγχρονη Ιταλία. Είναι η εποχή του οικονομικού θαύματος. Υπάρχει δουλειά για όλουs και η χώρα είναι όλο ελπίδα για το μέλλον. Ο τόποs ονείρων βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου το 1956 και είναι ένα πολυκατάστημα γνωστό σε όλουs ως ο «Παράδεισοs των κυριών». Παράδεισοs πραγματικόs, γεμάτοs πολυτελή και καλόγουστα αντικείμενα, τόποs τηs ομορφιάs και της φινέτσαs που χαρακτηρίζουν τον ιταλικό λαό.

Οι πρωταγωνιστέs είναι η Τερέζα, μια καλλονή του Νότου όλο ζωντάνια και ελπίδα, που βρίσκει το θάρρος να αγωνιστεί για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύτηκε και ο Πιέτρο, ο ιδιοκτήτηs του «Παραδείσου», ένας απ’ αυτούs τους άντρεs που όχι μόνο ονειρεύονται το μέλλον, αλλά το κάνουν πράξη. Και γύρω τους όλοι εκείνοι που προσπαθούν να ζήσουν με οικονομική ασφάλεια και συναισθηματική γαλήνη.