Με το δεύτερο επεισόδιο συνεχίζεται σήμερα στις 22:30 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».
Το πρώτο επεισόδιο της καθηλωτικής σειράς κατάφερε να καατκτήσει όχι μόνο το τηλεοπτικό κοινό αλλά και την κορυφή της τηλεθέασης με αδιαμφισβήτητη πρωτιά! Η σειρά που αναφέρεται στη ζωή του Αγίου Παϊσίου, ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές!

Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Σήμερα στις 22:30, στο MEGA, έρχεται το 2ο επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς. Σε αυτό θα δούμε την εγκατάσταση των Ελλήνων της Καππαδοκίας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα δούμε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Όμως ο εμψυχωτικός ρόλος του Γέροντα Αρσενίου ήταν εκείνος που κατάφερε να τους κρατήσει όρθιους.

Οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου μακριά από το χωριό τους, με μια υπαίθρια λειτουργία. Φτάνουν στον Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να βρουν τη μάνα Ελλάδα που θα τους αγκαλιάσει, συναντούν όμως πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα. Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα. Ο Γέροντας Αρσένιος προλέγει ότι θα πάνε σε ένα νησί και ότι αυτός θα «κοιμηθεί» εκεί σε σαράντα μέρες. Την επόμενη μέρα τους στέλνουν στην Κέρκυρα. Εκεί μένουν προσωρινά στο κάστρο της πόλης.

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.