Ο Νίκος Κουρής αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του. Τον αγαπημένο ηθοποιό παρακολουθούσαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια ως «Ζάχο» στη σειρά Άγριες Μέλισσες ενώ πλέον έχει και τον ρόλο του παρουσιαστή στο τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες».

Όμως ο Νίκος Κουρής είναι πολλά παραπάνω από απλά ένας πετυχημένος ηθοποιός. Χωρίς να έχει διστάσει στιγμή να κρύψει τη μάχη του με την κατάθλιψη και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ο ίδιος μέσω της δικής του ιστορίας προσπαθεί να βοηθήσει και τον υπόλοιπο κόσμο που υποφέρει από παρόμοιες καταστάσεις.

Φέτος στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα στο θέατρο διάλεξε το έργο «Η μοναξιά της Δύσης», ένα έργο δύσκολο το οποίο μιλάει για τη βία αλλά και για τη συγχώρεση. Στη συνέντευξή του στο περιοδικό Down Town ο 49χρονος ηθοποιός ίδιος δείχνει εξαρχής τις βαθιές ανησυχίες του και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες των δυσκολιών που έχει περάσει.

Έχοντας εξομολογηθεί δημόσια τη μάχη του με την κατάθλιψη ο ίδιος δηλώνει ότι ήθελε να το κάνει αυτό ώστε να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν τον εαυτό τους ψάχνοντας τη βοήθεια που χρειάζεται σε αυτή τη δύσκολη μάχη. «Είναι αναγκαίο να πάρεις εσύ μια απόφαση, να κάνεις μια μετατόπιση για το πως κοιτάς τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις», αναφέρει.

Πλέον ο ίδιος δηλώνει ότι ακολουθεί έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής έχοντας κόψει το αλκοόλ τελείως τα τελευταία 5 χρόνια ενώ έχει σταματήσει και τα χάπια για την κατάθλιψη (με τη συμβολή του γιατρού του πάντα). «Πριν από 5 χρόνια εγώ έκανα μια μετατόπιση. Έκανα καταχρήσεις και ταυτόχρονα είμαι διαβητικός και πρέπει να προσέχω. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το σώμα μας και τι βάζουμε μέσα μας. Έκανε ένα κλικ ο εγκέφαλός μου. Το θέατρο εμένα με έσωσε με τις υψηλές απαιτήσεις που έχει διανοητικά και σωματικά. Οι υπερβάσεις με σώζουν.»

Όλες οι ειδήσεις

Αντιγόνη Κουλουκάκου – Η γη της ελιάς: Δήλωση που θα προκαλέσει εντύπωση!

Maestro: Αυτό είναι το μέλλον της Χάρις Αλεξίου στη δεύτερη σεζόν της σειράς – Τόσα επεισόδια θα γίνουν

Έκτακτο βοήθημα: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι – Η ημερομηνία χορήγησης του