Λίγες ώρες έμειναν για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Τορίνο. Η Αμάντα Γεωργιάδη, που εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι Die Together, μάγεψε με την εμφάνισή της στον Α’ ημιτελικό. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του Mega μίλησε σχετικά ο πρώην πρόεδρος του OGAE, Αντώνης Καρατζίκος.
Όπως κάθε χρόνο, δέκα είναι οι χώρες που παίρνουν το εισιτήριο από κάθε έναν από τους δυο ημιτελικούς για να διαγωνιστούν στον τελικό. Οι Big 5 βρίσκονται αυτόματα στον τελικό λόγω της συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό.

Έτσι, οι 25 χώρες που θα διεκδικήσουν τη νίκη απόψε είναι: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

«Τα στοιχήματα αυτές τις ώρες αλλάζουν συνεχώς. Η Ελλάδα σήμερα πέρασε και από την 5η θέση στα στοιχήματα. Η Ουκρανία έχει απόδοση αυτή την ώρα στο 1,35. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει απόδοση 50. Οπότε αν κάποιος στοιχηματίσει, θα πάρει πενήντα φορές τα λεφτά του. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος άρχισε να ανεβαίνει και η Ουκρανία στα στοιχήματα και δεν έχει πέσει από την πρώτη θέση. Οι στοιχηματικές εταιρείες έριξαν την απόδοσή της ώστε σε περίπτωση νίκης να μη δώσουν πολλά λεφτά. Ένα τέτοιο τραγούδι σε κανονικές συνθήκες θα δυσκολευόταν φέτος να μπει ακόμα και στη δεκάδα», εξήγησε ο Αντώνης Καρατζίκος.

«Ψηλά στα στοιχήματα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στα στοιχήματα μετράει ότι ο τραγουδιστής είναι διάσημος TikToker. Η Σουηδία πήρε τη νίκη το 2012 και το 2015. Πολλοί λένε ότι μπορεί να πάρει το τρίτο της βραβείο. Αν δεν κερδίσει η Ουκρανία, πιστεύω ότι αμέσως επόμενη για να κερδίσει είναι η Σουηδία», συνέχισε.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» παρουσίασε και την τελευταία πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό!

«Η Ελλάδα φέτος είναι το αγαπημένο μου τραγούδι. Θεωρώ ότι η εμφάνιση είναι καταπληκτική. Η Αμάντα Γεωργιάδη είναι πολύ σταθερή φωνητικά. Νομίζω ότι αυτό που είχε στο μυαλό του ο Φωκάς κατά 80% έχει μεταφερθεί στη σκηνή. Νομίζω ότι είναι πολύ εντυπωσιακό», σχολίασε ο Αντώνης Καρατζίκος.

«Η χρονιά είναι ιδιαίτερη. Θεωρώ ότι αν δεν κερδίσει η Ουκρανία, θα κερδίσει η Σουηδία, αλλά βέβαια ο διαγωνισμός είναι απρόβλεπτος. Η Ελλάδα πιστεύω ότι θα παίξει από τη 2η θέση μέχρι τη 10η. Δύσκολα θα χάσει τη δεκάδα», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.