Έναν χρόνο μετά τη δική της συμμετοχή με το Last Dance στην περσινή Eurovision, η Στεφανία Λυμπερακάκη στον φετινό τελικό αναλαμβάνει έναν διαφορετικό ρόλο. Να δώσει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας.

Η νεαρή καλλιτέχνιδα σήμερα παρουσιάζει τη δική της μουσική εκπομπή στην Ολλανδία, έχει κυκλοφορήσει τρία νέα singles, ενώ πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφική ταινία που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

Στον φετινό τελικό του Διαγωνισμού αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο, να δώσει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας.

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, θα αναλάβουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision 2022, που θα παρακολουθήσουμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, στις 10, 12 (Ημιτελικοί) και 14 Μαΐου 2022 (Μεγάλος Τελικός), στις 22:00.

 

Eurovision2022: Δείτε το ρεπορτάζ όπως προβλήθηκε στην εκπομπή Love It του ΣΚΑΪ

 

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022, στις 10 Μαΐου 2022. Η ελληνική συμμετοχή κληρώθηκε να εμφανιστεί τελευταία στον α’ ημιτελικό. Η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το «Ela», θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό στις 12 Μαΐου 2022 στην τρίτη θέση.

Eurovision 2022: Σε ποια θέση δίνουν τα στοιχήματα την Ελλάδα

Φαβορί για τη νίκη στην Eurovision 2022 παραμένει η Ουκρανία, που συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό τραγουδιού, παρότι μαίνεται ο πόλεμος από τις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα εισβολής των ρωσικών δυνάμεων. Η Ρωσία έχει αποβληθεί από τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με το eurovisionworld.com, η Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» βρίσκονται στην έβδομη θέση.