Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ανοίξει η «αυλαία» του 66ου διαγωνισμού της Eurovision, που θα γίνει στο Τορίνο της Ιταλίας.

Για μια ακόμη χρονιά, λοιπόν, η ΕΡΤ θα καλύψει τον κορυφαίο διαγωνισμό τραγουδιού .

Τόσο οι δύο ημιτελικοί στις 10 και 12 Μαϊου -στον πρώτο θα εμφανιστεί η ελληνική συμμετοχή- όσο και ο τελικός στις 14 Μαϊου, θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ1 τηλεοπτικά, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και τη Φωνή της Ελλάδας ραδιοφωνικά, το ERTflix μέσω υβριδικής τηλεόρασης

Στην περιγραφή θα βρίσκονται και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ένας δημοσιογράφος από την Πολωνία έκανε μία αρκετά προβοκατόρικη ερώτηση στην Αμάντα Γεωργιάδη την Ελληνίδα εκπρόσωπο.

Συγκεκριμένα, τη ρώτησε γιατί η Ελλάδα επιλέγει τραγουδίστριες οι οποίες είναι ομογενείς και δεν μένουν στη χώρα.

Η νεαρή σάστισε, ήρθε σε δύσκολη θέση και εκ μέρους της απάντησε η υπεύθυνη της ελληνικής συμμετοχής, σημειώνοντας: «Πιστεύουμε ότι η Αμάντα όπως και οι άλλες καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ταλαντούχες τραγουδίστριες, για αυτό έχουμε το ενδιαφέρον για να επιτρέψουμε σε αυτούς, αυτά τα ταλέντα να λάμψουν».

Η Ελλάδα διαγωνίζεται με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together».

Στο διαγωνισμό επιστρέφουν στο σημείο απ’ όπου όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου και οι Maneskin. Η ροκ μπάντα, που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού την περασμένη χρονιά, θα ανέβει και πάλι στη σκηνή της Eurovision, ερμηνεύοντας το νέο τους σινγκλ “Supermodel”.

Αν και το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 13 Μαΐου, οι Maneskin αναμένεται να δώσουν ένα εντυπωσιακό σόου, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν και να ξεσηκώσουν το κοινό τους.