Σε 7 τελικά τραγούδια έχει καταλήξει η επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ με μερικά από αυτά να αποτελούν έκπληξη.

Όπως έχετε ήδη διαβάσει φέτος η κριτική επιτροπή είχε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο καθώς κατατέθηκαν συνολικά 106 τραγούδια από γνωστούς τραγουδιστές στην ΕΡΤ! Μία ΕΡΤ η οποία φέτος εκτός από την επιλογή του τραγουδιού θα έχει να λύσει και τον γρίφο του παρουσιαστή μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καπουτζίδη.

Με τα δύο προηγούμενα χρόνια να είναι άκρως επιτυχημένα και το ενδιαφέρον να έχει κορυφωθεί, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ κατέληξε σε 7 επικρατέστερα τραγούδια με μερικά φαβορί α βρίσκονται μέσα αλλά να υπάρχουν και εκπλήξεις.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τα 70 μέλη της επιτροπής κοινού κλήθηκαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να βαθμολογήσουν αυτά τα 7 τραγούδια. Τα μέλη φόρεσαν τα ακουστικά τους και άκουσαν μόνο μία φορά το κάθε τραγούδι όπως ακριβώς συμβαίνει και στους τελικούς και ημιτελικούς του διαγωνισμού δίνοντας τους ψήφους τους που ήταν από 4 εως 12 βαθμοί σε κάθε τραγούδι.

Το τελικό αποτέλεσμα θα βγει από συνδιαμόρφωση των ψήφων της επιτροπής κοινού με αυτές της επταμελούς επιτροπής της ΕΡΤ. Η επταμελής επιτροπή της ΕΡΤ αποτελείται από τους: Δημήτρη Παπαδημητρίου, Πέτρο Αδάμ, Φώτη Απέργξ, Γιάννη Πετρίδη, Μαρία Κοζάκου, Λεωνίδα Αντωνόπουλο και Κωνσταντίνο Μπουρούνη.

Eurovision 2023: Αυτά είναι τα 7 τελικά τραγούδια

Μέχρι στιγμής αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι τα 7 τραγούδια που βρίσκονται στην τελική φάση με τις βαθμολογίες να μην αργούν να γίνουν και αυτές γνωστές.

Τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες είναι:

  • Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου – «We are young»
  • Μελίσσα Μαντζούκη – «Liar»
  • Βίκτωρας Βερνίκος – «What they say»
  • Monika – «I’m proud»
  • Leon of Athens – «Somewhere to go»
  • Κλαύδια – «Holy Water»
  • Μαρία Μαραγκού – Αντωνία Καούρη – «Shout out»

Πέρα από τη διαδικασία επιλογής της φετινής μας συμμετοχής ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας αποκάλυψε πως για το 2024 αναμένεται να αναβαθμιστεί η διαδικασία θυμίζοντας τις «δόξες» του παρελθόντος με εθνικό τελικό.

Όλες οι ειδήσεις

Survivor All Star χωρίς Ντάνο γίνεται; – Τα ζευγαράκια και οι ηχηρές απουσίες

Σασμός: Πασίγνωστη πρωταγωνίστρια είπε όχι στον Παπακαλιάτη – Αυτή είναι

Ρονάλντο: Πώς θα ζουν στη Σαουδική Αραβία με την Τζορτζίνα στο ίδιο σπίτι αφού δεν είναι παντρεμένοι;