Ο Άλκης, ένα παιδί 19 χρονών έφυγε από κοντά μας. Θύμα όχι οπαδικής βίας, απλά βίας. Άρρωστοι άνθρωποι που ακολουθούν μια υποκουλτούρα, μια πατέντα της Αμερικής του 90. Βλέπουν τους ανθρώπους σαν αντιπάλους, απομονωμένοι, προσπαθούν να γατζωθούν σε ότι να ‘ναι για να δείξει το πρόβατο πως ξεχωρίζει από την αγέλη. Στην κατηγορία αυτή ανήκει κι ο Δημήτρης Γιαννούλης, κατα κόσμο Snik!

Ο καθένας ακολουθεί κάποια πρότυπα, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, πολιτικούς κι άλλους που δεν έχουν κάποια ιδιότητα. Κάποιοι για χαβαλέ, άλλοι για να πάρουν ιδέες και πρότυπα. Ένα πρότυπο, άρρωστο, είναι ο Snik. Πριν λίγες μέρες ο Άλκης έπεσε θύμα ανθρώπων, άρρωστων, που δρουν με το ένστικτο.

Ο Εντουάρντ Σιρέ, χώριζε τους ανθρώπους σε τέσσερις κατηγορίες.

  1. Αυτοί που δρουν με το ένστικτο: Συνήθως φονιάδες, ληστές και γενικότερα κακοποιοι.
  2. Αυτοί που η γνώση υπηρετεί το πάθος. Άνθρωποι με χαρίσματα, όπως μουσικοί, ζωγράφοι, καλλιτέχνες που θέλουν να προσφέρουν, αλλά θα εκμεταλλευτούν.
  3. Αυτοί που το πάθος υπηρετεί την γνώση. Απλά οι ήρωες. Θα δώσουν τη ζωή τους για τους υπολοίπους. Θα βελτιώσουν τον κόσμο, θα είναι χρήσιμοι.
  4. Οι μεγάλοι μύστες. Αυτοί που ξέρουν τη ζωή, που θυμούνται χωρίς να μαθαίνουν (δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα)

Δες και κρίνε. Νιώσε την ανυπαρξία του καθενός που σαν ζιζάνιο στον κήπο σου φυτρώνει και χαλάει τα λουλούδια σου. Αξίζει να τον έχεις στον κήπο σου;

«Πόσο θλιβερό είναι όταν πριν από λίγες μέρες κλαίει όλη η Ελλάδα γι’ αυτό που έγινε και για τη βία και συνεχίζουμε να ακούμε και να έχουμε αυτά τα τραγούδια και αυτούς τους ανθρώπους που ακολουθούν παιδιά να λένε “ελάτε να πλακωθούμε”. Πόσο ψεύτικοι είμαστε όλοι μας. Πριν λίγες ημέρες όλοι κάναμε αναρτήσεις και δισκογραφικές και όλοι και λέγαμε πόσο αυτό το παιδί…για τη βία, συναντιούνται παιδιά και σκοτώνονται κι αυτή λένε μεταξύ τους “έλα να πλακωθούμε”. Είναι άκομψο. Δεν μπορείς να λες από τη μια μέρα αυτό και μετά να μην σε ενοχλεί αυτό», είπε η Φαίη Σκορδά.

«Μπορώ να του απαντήσω; Ακούστε με γιατί είμαι έξαλλος. Πριν από δύο – τρία χρόνια βγήκε ο Snik και είχε μια απερίγραπτη συμπεριφορά απέναντι στη δημοσιογράφο. Βγήκα και είπα ότι οι στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας απαιτούν σε έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του να φέρεσαι ευγενικά. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μιλήσεις. Βγήκαν όλοι και με κατακρεούργησαν γι’ ακόμη μια φορά. Είπαν μπράβο Snik. Ήμουν ο μόνος που έλεγα ότι αυτά τα τραγούδια προωθούν τη βία. Τώρα ανακαλύψαμε όλοι τα τραγούδια αυτά προβάλουν τον σεξισμό και τη βία», απάντησε ο Γιώργος Λιάγκας.

Υστερόγραφο

Στις τρεις τελείες του τίτλου (δίπλα στα ερωτηματικά) μπορείτε να βάλετε όποια λέξη θέλετε. Τα σχόλια είναι ανοιχτά. Μπορεί κι εμείς να μην βλέπουμε το νόημα, παρακαλώ αφήστε τη γνώμη σας.