Η πάντα αξιοπρεπής και ήπιων τόνων ηθοποιός, Έλενα Ασημακοπούλου, δεν έδωσε ποτέ αφορμές για σχόλια σχετικά με την προσωπική της ζωή. Το ίδιο αθόρυβα χειρίστηκε και τον χωρισμό της από τον εδώ και 15 χρόνια σύντροφό της, Ιταλό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Η ίδια αποκάλυψε το τέλος του γάμου τους την περασμένη Κυριακή, όταν εκείνη επιβεβαίωσε πως δεν είναι πια μαζί, απαντώντας σε μια ερώτηση που της έγινε σε chat στο Instagram. «Εδώ και πολύ καιρό έχει κλείσει αυτός ο κύκλος για εμάς… »

Σύμφωνα με πηγές από το κοντινό τους περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του, τα οποία τον περασμένο Οκτώβριο τους οδήγησαν στο να πάρουν τις αποστάσεις τους.

Η απόφαση να βρεθούν οε διάστααη πάρθηκε αθόρυβα, καθώς προτεροιότητα τους ήταν να διαφυλάξουν την καλή ψυχολογία της 12χρονης σήμερα κόρης τους Μαρίας Ρoζάριας, η οποία φέτος ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο Δημοτικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού ΟΚ  ήδη από το φθινόπωρο οι δυο τους δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη, στο σπίτι που κάποτε στέγαζε την ευτυχία τους στον Άγιο Στέφανο. Πλέον από τον περασμένο Οκτώβριο o Μπρούνο Τσιρίλο ουσιαστικά ζει μόνιμα στην Ιταλία, φροντίζοντας να επισκέπτεται την Ελλάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να βλέπει τη 12χρονη κόρη του, Μαρία Ροζάρια.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2015 όταν ο Μπρούνο Τσιρίλο, σε ηλικία 38 ετών, πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του», ολοκληρώνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα. Όπως αποδείχτηκε, όμως, αυτή η απόφαση του στοίχισε ψυχολογικά. Ο ίδιος πρόσφατα εξομολογήθηκε πως μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας πέρασε μια μακρά περίοδο κατάθλιψης και κρίσεων πανικού.

Η Έλενα Ασημακοπούλου τα χρόνια που ο σύζυγός της έδινε μάχη με την κατάθλιψη είχε σταθεί βράχος στο πλευρό του. Όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της, ο γάμος τους κλονίστηκε περισσότερο όταν απέκτησαν την κόρη τους. «Ο γάμος μας κλονίστηκε περισσότερο όταν γεννήθηκε η Μαρία, όχι τώρα. Με τον ερχομό ενός παιδιού αλλάζουν οι ισορροπίες και θέλει δύναμη και προσπάθεια για να μείνει το ζευγάρι ενωμένο» είχε πει η ηθοποιός.

Μετά τη γέννηση της κόρης τους η Έλενα Ασημακοπούλου για μεγάλο διάστημα αποσύρθηκε από την υποκριτική για να αφιερωθεί στη Μαρία Ροζάρια, έχοντας βάλει ως προτεραιότητα την οικογένεια.

Σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του ζευγαριού, ο Μπρούνο Τσιρίλο προτιμούσε η Έλενα Ασημακοπούλου να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και είχε ενθαρρύνει την απόφασή της αυτή. Το ζευγάρι τον Μάιο του 2018 είχε παντρευτεί και με θρησκευτικό γάμο, έχοντας ως παρανυφάκι την 7χρονη τότε κόρη τους.

Η ηθοποιός και επιχειρηματίας, μετά την απόκτηση του πρώτου τους παιδιού, είχε μείνει και άλλες φορές έγκυος, αλλά και οι τρεις εγκυμοσύνες δεν είχαν αίσια κατάληξη. Όπως είχε πει η ίδια σε μια εξομολογητική συνέντευξη το 2020, «ήταν τρομερά επώδυνες. Μου χρειάστηκε πολύ παραπάνω χρόνος για να το ξεπεράσω και να πω ότι δεν τα κατάφερα, δεν έγινε κάτι, είμαι ευτυχισμένη που έχω ένα παιδί και θα προχωρήσω έτσι. Η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια ήταν η πιο δύσκολη από όλες. Ήταν αυτή που είχα πια πειστεί πως όλα πήγαιναν καλά, όλες οι εξετάσεις ήταν καλές και το είχα ανακοινώσει και στην κόρη μου. Αυτό ήταν το χειρότερο γιατί έπρεπε μετά να το ξεπεράσω εγώ η ίδια και να πω την αλήθεια στη Μαρία. Πως αυτό που της είπα, ότι θα αποκτήσει αδελφάκι, δεν προχώρησε και δεν πήγε καλά. Συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγο τότε για να δω πώς θα πρέπει να το μεταφέρω στο παιδί».

Λέγεται πως το ζευγάρι σήμερα, 8 μήνες ουσιαστικά μετά τον χωρισμό του, έχει καταφέρει να βρει τις νέες ισορροπίες, έχοντας πλέον ως κοινό στόχο αποκλειστικά την ευτυχία του παιδιού τους.