Σκωτσέζικο ντους ζούμε στην εκπομπή που κάνει ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1. Από το κράξιμο, στο «Μητσοτάκη είσαι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί» και την Πέμπτη στο που να φέρουμε τα παιδιά μας».

Το αναφέραμε αρχικά. Ήταν ντροπή που μόνο Λιάγκας, Μουτσινάς και Κανάκης έκανε πραγματική κριτική για όσα έγιναν. Από τους προβεβλημένους πάντα. Διότι, πολλοί έχουν πει τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με την τραγωδία στα Τέμπη με το όνομά τους.

Ο Γιώργος Λιάγκας σήκωσε το λάβαρο αρκετά ψηλά, εκφράζοντας όχι απλά το λαϊκό αίσθημα, αλλά ήταν και η φωνή των συγγενών των θυμάτων. Μέχρι που «γύρισε» το μπιφτέκι και έλεγε πως ο Πρωθυπουργός είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί. Αυτή η τοποθέτηση που έκανε ο Λιάγκας, μας έκανε να πιστεύουμε πως υπήρξε παρέμβαση από τον ΑΝΤ1.

Μία μέρα μετά, άλλος Λιάγκας πάλι. Και προσωπικά δεν μας νοιάζει καθόλου πως και γιατί. Ευχάριστο ήταν. Ευχάριστη αλλαγή. Όλη η εκπομπή… κέντημα. Κριτική, και αυτοκριτική, απόδοση ευθυνών σε όλους και όχι μόνο στον σταθμάρχη, βήμα στους τραυματίες και χαροκαμένους χωρίς λογοκρισία και σωστή προβολή όλων των μηνυμάτων.

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη που «έφυγε» στα Τέμπη είπε μεταξύ άλλων: «με βρήκε ένα παλικάρι 28 ετών και μου είπε, χαίρομαι που το τεστ εγκυμοσύνης της κοπέλας μου βγήκε αρνητικό. Σε τι χώρα να φέρω το παιδί μου».

Λέξη, λέξη ανέλυσε τα πάντα ο Γιώργος Λιάγκας από όσα ειπώθηκαν. «Ακούτε κ. Μητσοτάκη; Δεν θέλουν να κάνουν παιδιά σε αυτή τη χώρα! Ξενιτεμένοι ήθελαν να επιστρέψουν και λένε καλύτερα από μακριά! Τουρίστες ακυρώνουν τις διακοπές τους!».

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μπήκε στο στόχαστρό του. Πάλι με βάση τα λεγόμενα του πατέρα του αδικοχαμένου νεαρού. Θετικό το γεγονός πως συνεχίζει να υπάρχει ένα βήμα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Κι ας είχε μια κακή παρένθεση.

Γιώργος Λιάγκας κατά Μητσοτάκη