«Ερωταs φυγάs», η νέα καθημερινή δραματική σειρά του OPEN, έρχεται καθημερινά από τη νέα σεζόν, να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα τηs δεκαετίαs του ‘5Ο που ξεπερνά τα σκοτάδια τηs, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν μοιραίο έρωτα. Μια αγάπη παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικέs αξίζει γίνονται πυξίδα και οδηγόs για την Ελλάδα, η οποία στα απόνερα του Β ‘ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου πολέμου, διεκδικεί και λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχτεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικέs και εικόνεs του παρελθόντος, σ’ έναν κόσμο που προχωρά σαρωτικά και χωρίs γυρισμό.

Πρόκειται για μια παραγωγή εποχήs με συναρπαστική πλοκή, έντονουs χαρακτήρεs, συναισθήματα και καταιγιστικέ ανατροπέs που μυρίζει Ελλάδα. Γνώριμη, νοσταλγική, που μιλάει για έναν μυθιστοριογραφικό έρωτα απ’ αυτούs που αξίζει κανείς να τους ζει και αν δεν τολμά, αξίζει τουλάχιστον να τους δει. Τη σκηνοθεσία υπογραφεί ο Βασίληs Τσελεμέγκοs, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη. Η διασκευή σεναρίου είναι τηs Ρέναs Ρίγγα κα η επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου. Το καστ πρωταγωνιστών που δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρεs που παλεύουν, βιώνουν δυνατέs συγκινήσει κι έντονεs στιγμές αποτελείται από τους Πέμη Ζούνη, Αντώνη Καρυστινό, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρο Σβήγκο, Σταύρο Ζαλμά, Εφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμο Γεννατά, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστα Κάππα, Κώστα Καζανά, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα. Η σειρά αποτελεί διασκευή της τουρκικήs σειράs «Bir Zamanlar Cukurova (μετ: Κάποτε στην Τσουκούροβα)», που στη διεθνή αγορά κυκλοφορεί μετον τίτλο « Bitter Lands».

OPEN: Η ιστορία

Ο έρωτας του Μάρκου, ένος μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας μίας ράφτρας, που αρχίζει στην ΑΘήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε μια αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια.

‘Ολη  η περιοχή συγκλονίζεται απο τον πόλεμο που ξεσπά εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής Ιάσονας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα την οποία και παντρεύεται οταν ο Μάρκος καταδικάζεται για δολοφονία, ,  αγνοώντας οτι εκείνη ειναι έγκυος. Ο Μάρκος, βγαίνοντας από τη φυλακή, βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτο, θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του.  Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι ως το τέλος. ‘Οταν τα όνειρα γκρεμίζονται και οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος.