Ο «‘Ερωτας φυγάς» έρχεται καθημερινά από τη νέα σεζόν στο OPEN να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50, που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από εναν έρωτα μοιραίο, μια συναρπαστική πλοκή και σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη και στο σήμερα.

Πρόκειται για μία νέα καθημερινή δραματική σειρά με ένα δυνατό καστ πρωταγωνιστών και την υπογραφή της Αργοναύτες Α.Ε. στην παραγωγή.

Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Βασίλης Τσελεμέγκος σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, τη διασκευή του σεναρίου κάνει η Ρένα Ρίγγα και την επιμέλειά του έχει ο Δημήτρης Αποστόλου. Η ιστορία βασίζεται χαλαρά στην πολύ επιτυχημένη τουρκική σειρά «Bir zamanlar Hukurova» που ολοκληρώθηκε φέτος στην τέταρτη σεζόν της μετά από συνολικά
141 εβδομαδιαία επεισόδια. Πρόκειται για μια ιστορία με πυρήνα μια βαθιά αγάπη, που ανάμεσα στη γαλήνη του σωστού και στη Θύελλα του καταδικασμένου φτάνει να παραβιάσει κανόνες ισοπεδώνοντας τις σχέσεις. Είναι ένας έρωτας που παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικές αξίες γίνονται πυξίδα και οδηγός για την Ελλάδα, που στα απόνερα του Β” Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα του Εμφυλίου λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχτεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικές και εικόνες του παρελθόντος.

Έτσι αρχίζουν όλα!

Ο έρωτας του Μάρκου, ένος μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας μίας ράφτρας, που αρχίζει στην ΑΘήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε μια αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια.

‘Ολη  η περιοχή συγκλονίζεται απο τον πόλεμο που ξεσπά εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής Ιάσονας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα την οποία και παντρεύεται οταν ο Μάρκος καταδικάζεται για δολοφονία, ,  αγνοώντας οτι εκείνη ειναι έγκυος. Ο Μάρκος, βγαίνοντας από τη φυλακή, βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτο, θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του.  Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι ως το τέλος. ‘Οταν τα όνειρα γκρεμίζονται και οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος.