Λίγα πλέον εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν πριν μάθουμε αν ο Στέφανος Κασσελάκης, το πρόσωπο των ημερών, που κατάφερε μέσα σε λιγότερο από μήνα να τον μάθει όλη η Ελλάδα, αν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως, ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και δεν αναφερόμαστε φυσικά στις σεξουαλικές του προτιμήσεις που πολλοί «κρεμούν» σαν σημαία αλλά σαν άνθρωπος με χαρακτηριστικά που ίσως ξενίζουν τους ψηφοφόρους γενικότερα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, που ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Έχει δηλαδή επαφές με τον Αμερικανό πλέον πρόεδρο ενώ έχει εργαστεί και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Αυτό όμως που δεν αναφέρεται πουθενά, είναι η ομάδα που υποστηρίζει τόσο στο ποδόσφαιρο, με το οποίο δεν ασχολείται και ιδιαίτερα, όσο και στο μπάσκετ.

Είναι λοιπόν γεγονός. Ο Στέφανος είναι Παναθηναϊκός στο μπάσκετ και Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο. Και αν το διαβάσει αυτό ο Τάκης Τσουκαλάς σίγουρα θα τον χαρακτηρίσει ως… «ανώμαλο»!

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

Στέφανος Κασσελάκης: Το φαινόμενο που ήρθε για να μείνει;

Όλες οι ειδήσεις

Ανδρέας Μικρούτσικος: Έκανε απίστευτη γκάφα με Κασσελάκη

Το απίθανο με τον Σισέ και την μεταγραφή του!

Φήμη-βόμβα για Κοκλώνη και Σαββίδη!