Και τα επεισόδια της ερχόμενης εβδομάδας στη σειρά του Alpha, Σασμός, κόβουν την ανάσα. Η Αργυρώ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενώ ο Αστέρης γίνεται σκιά του εαυτού του. Η Καλλιόπη πηγαίνει στη φυλακή για να τον δει και οι μνήμες που της έρχονται από τον σύζυγό της την διαλύουν. Ο Νικηφόρος τα βάζει με την Βασιλική ενώ ο Άγγελος κάνει μία προσπάθεια να τα ξαναβρεί με την Στέλλα

Σασμός: Σε άσχημη κατάσταση η Μαρίνα

Η Μαρίνα βρίσκει την Αργυρώ σε άσχημη κατάσταση. Απελπισμένη ζητάει τη βοήθεια του Άγγελου. Μαζί θα τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Ο Αστέρης μπλέκει άθελα του σε μια συμπλοκή που έχει στόχο τον μαφιόζο της φυλακής, Καραπάνο και τον σώζει. Κι ενώ ο Μαθιός με τη Βασιλική ζούνε τον έρωτα τους, ένας διαπληκτισμός με την Καλλιόπη θα τον αναγκάσει να έρθει για άλλη μία φορά αντιμέτωπος με τις τύψεις του. Στο νοσοκομείο η Μαρίνα θα δεχτεί μία επίσκεψή που θα την ανακουφίσει.

O Αστέρης μαθαίνει για την απόπειρα αυτοκτονίας της Αργυρώς, και βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην απελπισία. Η Μαρίνα επισκέπτεται τον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο γιος της.

Η Αργυρώ κάνει προσπάθειες να συνέλθει, και έρχεται πιο κοντά με τον Άγγελο, την ώρα που το χάσμα του τελευταίου με τη Στέλλα παραμένει αγεφύρωτο.

 

Ο Μανόλης θα γνωρίσει για πρώτη φορά τον έρωτα στο πρόσωπο της Έλλης, ενώ ο Μύρων θα προσεγγίσει την Άσπα, παρά τις προειδοποιήσεις του Αντώνη.

Η απελπισία του Αστέρη, και η ανάγκη του να επικοινωνήσει με την Αργυρώ, θα τον οδηγήσει σε παράτολμες αποφάσεις και σε συμμαχία με το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο…

Ο Άγγελος ξεσπά στην Καλλιόπη!

Καθώς ο Αστέρης προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στη φυλακή, η εκδίκηση του Καραπάνου συνταράσσει κρατούμενους και φύλακες και αποκαλύπτει μια ακόμα πιο φριχτή αλήθεια για τον Τόλη… Η Αργυρώ από την άλλη νιώθει ακόμα εγκλωβισμένη στην ανοιχτή πληγή που της άφησε ο Αστέρης και όσα χάθηκαν εξαιτίας του…

 

Η Βασιλική δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στον πραγματικό κόσμο, προκαλώντας το θυμό του Νικηφόρου, ενώ ο Μαθιός απλώνει και πάλι την προστατευτική του αγκαλιά επάνω της. Το ξέσπασμα του Άγγελου στην Καλλιόπη, όμως, για τις αποφάσεις που όρισαν τη ζωή του, φέρνει τη μεγάλη αποκάλυψη και τον οδηγεί και πάλι πίσω στο σκοτάδι…

Ποιος πάει στην Στέλλα;

Κινδυνεύει ο Αστέρης στη φυλακή; Καθώς η ένταση ανεβαίνει μετά τον θάνατο του Σερραίου, ο Καραπάνος προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Αστέρη. Η μάνα του θα τον επισκεφτεί για πρώτη φορά στη φυλακή και η συνάντηση τους θα την κλονίσει. Ο Νικηφόρος έχει υποψίες ότι κάποιος τον παρακολουθεί, ενώ η Βασιλική που έχει ανασφάλειες για τη νέα της δουλειά βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του Μαθιού. Είναι όμως πράγματι μόνοι τους; Η Στέλλα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά θα δεχτεί μία απρόσμενη επίσκεψη…

Με ποιον συμμαχεί ο Αστέρης;

Μία επίθεση εναντίον του Αστέρη στη φυλακή θα φέρει τα πάνω κάτω. Η Θοδώρα παίρνει μία σοκαριστική απόφαση και καταφεύγει για υποστήριξη στον πλέον απίθανο σύμμαχο. Ο φόβος κυριεύει τις δύο αντίπαλες οικογένειες του χωριού, που ανησυχούν για χτύπημα αντεκδίκησης από την πλευρά των Βρουλάκηδων, γεγονός που ανησυχεί τόσο τον παπα – Μιχάλη, όσο και τον αστυνόμο. Ο Άγγελος ζητά από τη Στέλλα να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στη σχέση τους. Θα καταφέρει να την πείσει; Η Καλλιόπη προειδοποιεί τον Μαθιό να προσέχει. Εκείνος παίρνει τις συμβουλές της αψήφιστα, την ίδια ώρα που κάποιοι απεργάζονται ένα σκοτεινό σχέδιο, με σκοπό την οριστική του εξόντωση….
H απελπισία του Αστέρη και η ανάγκη του να επικοινωνήσει με την Αργυρώ, θα τον οδηγήσει σε παράτολμες αποφάσεις και σε συμμαχία με το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο εκεί που βρίσκεται. Ο κίνδυνος παραμονεύει κάθε λεπτό γι’ αυτόν μέσα στη φυλακή, καθώς ήδη υπάρχει εντολή να μη βγει ζωντανός από εκεί: «Να μη μείνει κανείς Σταματάκης» είναι ο όρκος που έχουν πάρει τα ξαδέλφια της Μαρίνας. Εξάλλου το ίδιο είχε συμβεί και με τον πατέρα του, τον Βασίλη, τον οποίο πριν χρόνια επίσης σκότωσαν στη φυλακή βαλτοί από τους Βρουλάκηδες.

Καθώς η ένταση ανεβαίνει μετά τον θάνατο του Σερραίου, ο Καραπάνος προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Αστέρη: «Κοίτα να προσέχεις. Εχε τα μάτια σου ανοιχτά. Ούτε όταν κοιμάσαι να μην ησυχάζεις, θα σε φάνε», του λέει.

Την ίδια στιγμή, η Καλλιόπη πάει να δει τον Αστέρη στη φυλακή για πρώτη φορά. Οι μνήμες από τις επισκέψεις της στον άντρα της ξυπνάνε για την Καλλιόπη, αλλά η συνάντησή τους θα την κλονίσει. Ο Αστέρης έχει γίνει η σκιά του εαυτού του, ένας σχεδόν πεθαμένος άνθρωπος, κάτι που κάνει την Καλλιόπη να χάσει την γη κάτω από τα πόδια της.

Στο μεταξύ ο Νικηφόρος έχει υποψίες ότι κάποιος τον παρακολουθεί: «Μάνα, να προσέχεις. Δεν είμαι σίγουρος, όμως νομίζω ότι κάποιος είναι συνεχώς πίσω μου και με παρακολουθεί. Σίγουρα θα παρακολουθούν κι εσένα και το σπίτι», την προειδοποιεί και η Βασιλική παθαίνει πανικό: «Τι είναι αυτά που λες παιδί μου; Να πάμε στην αστυνομία τώρα», λέει.

Την ίδια ώρα, μια επίθεση εναντίον του Αστέρη στη φυλακή θα φέρει τα πάνω-κάτω, ενώ ο φόβος έχει κυριεύσει και τις δύο αντίπαλες οικογένειες του χωριού.

Οι Σταματάκηδες ανησυχούν πιο πολύ για κάποιο χτύπημα αντεκδίκησης από την πλευρά των Βρουλάκηδων. Αυτό πανικοβάλλει τόσο τον Παπα-Μιχάλη όσο και τον αστυνόμο: «Κάτι πρέπει να κάνουμε, να σταματήσει αυτό το κακό. Δεν γίνεται να έχουμε και άλλο φονικό στον τόπο μας. Φτάνει τόσο αίμα», λένε και αποφασίζουν να είναι σε εγρήγορση.