Ο Άρης Πορτοσάλτε είναι μία περίπτωση δημοσιογράφου που είναι σίγουρο ότι οι επόμενες γενιές πρέπει να αναλύσουν. Δεν είναι το ύφος του, ούτε τα όσα λέει. Το γεγονός όμως ότι μπορεί να πείσει τον κάθε ένα από εμάς αντιμετωπίζοντας κάτι παράλογο ως «λογικό» είναι αυτό που μας βγάζει εκτός εαυτού!

Σήμερα (5/5) για παράδειγμα κατάφερε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα των αρτοποιών με μία αύξηση στο ψωμί της τάξης των 30 λεπτών!

Συγκεκριμένα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, Σήμερα, ο αρτοποιός περιέγραφε το πρόβλημα λέγοντας: «την ίδια εποχή πέρυσι οι αρτοποιοί αγόραζαν το αλεύρι 20 ευρώ και φέτος το πληρώνουν 39» και πρόσθεσε ότι η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά». «Προσπαθούμε να κρατάμε όσο πιο χαμηλά τις τιμές» είπε ακόμη ο αρτοποιός.

«Για να είμαστε καλά επιχειρηματικά πρέπει να πουλάμε στο 1,30. Επωμιζόμαστε τις αυξήσεις για να είμαστε εδώ ζωντανοί. Το πρόβλημα είναι ζωτικό και λυνόταν εύκολα. Ο εκάστοτε υπεύθυνος να χτυπήσει το πρόβλημα στην καρδιά του, στους εισαγωγείς σιτηρών. Να παρέμβει το κράτος. Είναι απλό και θα έπρεπε να λυθεί. Βγήκε στην αγορά και δεν θα μαζευτεί το πρόβλημα εύκολα. Μακάρι να πέσει η τιμή στο αλεύρι και να ρίξουμε και εμείς τις τιμές να ανασάνει ο κόσμος» είπε ο Μιχάλης Σέκας.

Τότε ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε: «Δεν γίνεται γιατί μας αρέσει. Η αύξηση υπήρξε από τον κορωνοϊό και γίνεται και ένας πόλεμος στη γειτονιά μας. Δεν είναι εσωτερικό κατασκεύασμα αυτό που ζούμε…».

Στη συνέχεια όμως θέλησε να βάλει το λιθαράκι του σε αυτό που λέμε οικονομία του κράτους και έτσι είπε και τη δική του ιδέα που άλλωστε είναι δωρεάν!

«Τι σας εμποδίζει εσάς να βάλετε 1,30 το ψωμί;» ρώτησε στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε τον αρτοποιό να του απαντάει «αν το βάλω 1,30 δεν θα πουλάω ψωμί, θα κλείσω. Είναι παράλογο αυτό το πράγμα!».