Το φετινό Πάσχα δεν αλλάζει και πολύ σε σχέση με το… περσινό! Γιατί μπορεί φέτος να είστε στα εξοχικά, στα χωριά και γενικώς σε διακοπές, αλλά το μενού παραμένει το ίδιο!

Η δημόσια τηλεόραση, πιστή στην υπόσχεσή της να είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια τηs σεζόν, πόσω μάλλον όταν τις άγιεs μέρεs του Πάσχα έχει ετοιμάσει ειδικές εκπομπέs, αφιερώματα, και μουσικά προγράμματα.

Το Μ. Σάββατο, στην ΕΡΤ 1, μία ώρα πριν σημάνει το χαρμόσυνο μήνυμα τηs Ανάστασηs (23.00), τη διασκέδαση των τηλεθεατών θα αναλάβει η εκπομπή «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια με καλεσμένη τη Γλυκερία αλλά και πολλούs ακόμη εκλεκτούs καλλιτέχνεs. Η σκηνή θα μετατραπεί σε πάλκο από όπου θα ακουστούν λαϊκά άσματα, ρεμπέτικα και έντεχνα κομμάτια. Στην ΕΡΤ2, την ίδια ημέρα, οι «Μαμάδεs έρχονεαι στις 16.30 μ’ ένα ξεχωριστό εορταστικό επεισόδιο αφιερωμένο στην πασχαλινή Κέρκυρα. Η Ζωή Κρονάκη συναντάει τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό και παρουσιάζει όλα όσα γίνονται το Μεγάλο Σάββατο στη βασίλισσα του Ιονίου. Στιs 21.30 τη σκυτάλη παίρνει η εκπομπή πολιτισμού «Art week» με τη Λένα Αρώνη να φιλοξενεί τη σπουδαία ερμηνεύτρια και μουσικό Δήμητρα Γαλάνη.

Πάσχα: Τι θα δούμε την Κυριακή

Την Κυριακή του Πάσχα, στην ΕΡΤ2 η εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρικής (12.30) προσκαλεί τους τηλεθεατές  σ’ ένα παραδοσιακό τρικούβερτο γλέντι στην ανθισμένη εξοχή! Κουζίνεs, ψησταριέs και σούβλεs παίρνουν… φωτιά και υπό την επίβλεψη του σεφ Ανδρέα ή Λαγού, Γωγώ Τσαμπά και Βαγγέληs Κονιτόπουλοs, με τις ορχήστρεs τουs, θα μαs ξεσηκώσουν με παραδοσιακά δημοτικά και νησιωτικά τραγούδια. Ο χοροδιδάσκαλοs Γιώργοs Φραγκάκηs με τους χορευτέsτου θα «ανοίξουν» και θα ακολουθήσουν και οι προσκεκλημένοι τηs εκπομπήs Μαρία Φραγκάκη, Κατερίνα Τσάβαλου, Ζωή Κρονάκη, Πηγή Δεβετζή, Σόλων Τσούνηs, Παναγιώτηs Ραφαηλίδηs, Κώσταs Λασκαράτοs, Αλεξάνδρα Καϋμένου, Χριστίνα Βραχάλη. Στιs 19.15 μας περιμένει « Πάσχα στην αυλή των χρωμάτων». Η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Χρήστοs Νικολόπουλοs έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα με χρώμα από την παράδοση και όχι μόνο. Ηπειρώτικα, στερεοελλαδίτικα, νησιώτικα, ποντιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά.

Η ΕΡΤ3 σε πιο κατανυκτικό πνεύμα θα μεταδώσει απευθείαs από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και από τις 23.15 έωs τιs πρώτεs πρωινές ώρες την Ακολουθία τηs Παννύχιδοs και την τελετή τηs Αναστάσεωs.