Κομβική για την πορεία του καναλιού OPEN, αλλά και για τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον επικεφαλής του ενημερωτικού τμήματος Χρήστο Παναγιωτόπουλο είναι η τηλεοπτική σεζόν που έρχεται.

Βλέπετε, οι αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών της ενημέρωσης οδήγησαν στις απαραίτητες επενδύσεις για την αντικατάστασή τους, με το σύνολο των επιλογών να αποτελούν εισηγήσεις του έμπειρου δημοσιογράφου. Το όλο ζήτημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι η χρονιά που έρχεται είναι προεκλογική, με τον επιχειρηματία από το Ροστόφ να επιδιώκει να δώσει εκ νέου πολιτικό στίγμα μέσα από τα ΜΜΕ που διαθέτει, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η Ελλάδα αναδεικνύεται σε κορυφαίο παίκτη, με φόντο την κόντρα Ρωσίας – Δύσης.

Μπορεί, βλέπετε, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ να έχει στηρίξει δημοσίως και επανειλημμένα τον διευθυντή Ενημέρωσης, ακόμα και μετά τις ουκ ολίγες αναταραχές που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα και οδήγησαν σε ρήξεις, ηχηρές παραιτήσεις και τελικά αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Παιανία, ωστόσο πλέον το περιβάλλον της ιδιοκτησίας διαμηνύει ότι, ειδικά στην ενημέρωση, δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας σύμφωνα με τα Παραπολιτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και στο κανάλι βρίσκεται πια ένα στέλεχος με την εμπειρία και τις περγαμηνές του Γιάννη Λάτσιου όσον αφορά το ψυχαγωγικό κομμάτι, οι τηλεοπτικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου έφεραν στο Open μεταγραφές όπως αυτές του Δημήτρη Καμπουράκη, του Νίκου Στραβελάκη και του Παναγιώτη Στάθη.

Το γεγονός αυτό σηματοδότησε το αυξημένο ενδιαφέρον για την ενημέρωση και προκάλεσε πολλά ερωτήματα εντός κι εκτός του τηλεοπτικού σταθμού, δεδομένης και της μει-ωμένης δραστηριότητας που επικρατεί στον ψυχαγωγικό τομέα, ο οποίος παραδοσιακά συνιστά τον «αιμοδότη» της τηλεθέασης. Σε αυτό βεβαίως το επίπεδο παίζει ρόλο και το θολό τοπίο σχετικά με το ακριβές μπάτζετ που σκοπεύει να διαθέσει η πλευρά Σαββίδη, παράμετρος που ήδη προκαλεί μουρμούρες σε όλες τις βαθμίδες της στελεχικής πυραμίδας του καναλιού. Παράλληλα, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος Θα πρέπει να βρει τη χρυσή φόρμουλα για την άνοδο των ποσοστών της Πόπης Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο, αφού η μεταγραφή, καθώς και η παραμονή της στο κανάλι έγιναν αποκλειστικά κατόπιν δικής του προτροπής.