Το μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Ναυάγιο» είναι βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, αλλά εμπλουτισμένο και με μυθιστορηματικά στοιχεία που αναφέρεται στο ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειον» στη βραχονησίδα Φαλκονέρα και πρόκειται να γίνει σειρά για το Μεγάλο Κανάλι και το βασικό καστ εχει ήδη κλείσει.

Ύστερα από τον «Σασμό», ένα ακόμη βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη μεταφέρεται στη μικρή οθόνη και πάλι από την J.K. Prοductiοns S. – Καραγιάννης, αυτή τη φορά για τ0 MEGA.

Οι διεργασίες για την υλοποίηση της έχουν ξεκινήσει αφού τα γυρίσματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. 

Ο ελληνικός «Τιτανικός» θα γυριστεί σε υπερσύγχρονα στούντιο  στη Μάλτα σε ειδικές δεξαμενές, με τις προσδοκίες να είναι ήδη μεγάλες για τη νέα σειρά.

Η διανομή των πρωταγωνιστικών ρόλων έχει ήδη γίνει και τα κεντρικά πρόσωπα θα ενσαρκώσουν ο Γιάννης Στάνκογλου τον οποίο τη φετινή σεζόν βλέπουμε στη σειρά του ALPHA «Αυτή η νύχτα μένει» και η Αναστασία Παντούση που ολοκλήρωσε τη συνεργασία της μετον Μανούσο Μανουσάκη στο «Κόκκινο ποτάμι: Η συνέχεια» στο ΟΡΕΝ.

Στο «Ναυάγιο» έκλεισε ένα ακόμη πολύ δυνατό όνομα, αυτό του Γεράσιμου Σκιαδαρέση καθώς το «Μαύρο ρόδο» του MEGA δεν θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν. Στο βασικό καστ θα βρεθεί και ο Νίκος Γκέλια, που επίσης παρακολουθούμε στην ίδια σειρά.

Ο Βασίλης Σπηλιόπουλος και ο Γιάννης Καραγιάννης είναι εκείνοι που υπογράφουν τη διασκευή του σεναρίου του «Ναυαγίου». Παρόλο που πρόκειται για μυθοπλασία, το βιβλίο βασίζεται στο τραγικό ναυάγιο τηs Φαλκονέρας τον Δεκέμβριο του 1966, στο οποίο έχασαν τη ζωή του 217 άτομα με μόλις 46 να επιζούν. Το οχηματαγωγό-επιβαταγωγό «Ηράκλειον» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σούδας. Η τραγωδία βύθισε στο πένθος την Κρήτη και γιγάντωσε την οργή για τα ελλιπή μέσα διάσωσης, την κακή κατάσταση του πλοίου που διέθετε πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και την ολιγωρία των αρχών. Η πλοκή της σειράς θα αφορά κατά τη διάρκεια και μετά το ναυάγιο που έγινε ανάμεσα σε Χανιά και Κύθηρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τη σκηνοθετική ευθύνη συζητεί να αναλάβει ο Γιάννης Χαριτίδης, ο οποίος προσφάτως υπέγραψε τη μίνι σειρά του ΑΝΤ 1 «Η γέφυρα».

Δείτε το teaser

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Προκαλεί την Βασιλική η Καλλιόπη-Την κατηγορεί ότι εκείνη όπλισε το χέρι του Μαθιού!

O Cristiano Ronaldo προκαλει χαμο στα social με τα οπίσθια του yacht των 16,5 εκατομμυρίων ευρώ

Αυτή η νύχτα μένει: Στρατής και Χρήστος αντιμέτωποι για τελευταία φορά-Νεκροί και οι δύο;