Ο Λευτέρης, που παλεύει να πείσει την Ελισάβετ στη σειρά Μαύρο Ρόδο, να αφήσει το μοναστήρι και να γυρίσει πίσω στην κανονική της ζωή και τα εγκόσμια, στρέφεται στον Πέτρο με ένα παράξενο αίτημα. Του ζητά να της κάνει παρέα και να την πείσει να πετάξει το ράσο!  Ο Πέτρος παραξενεύεται, αλλά ωστόσο θέλει μέσα του να το κάνει καθώς έχει αρχίσει και ερωτεύεται την Ελισάβετ. Από την άλλη, η Πολυξένη που φοβάται μήπως το παρελθόν της βγει στο φως, αντιδράει στα σχέδια του Λευτέρη και θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Πέτρο από τις ζωές τους. Η Ελισάβετ αποφασίζει να φύγει μέσα στη νύχτα για το μοναστήρι με τη βοήθεια του Γεράσιμου, όμως ο Λευτέρης θα της χαλάσει τα σχέδια, αφού πάει να βρει την ηγουμένη και με τη σειρά της εκείνη συναντάει την Ελισάβετ!

 Η πίεση που ασκούν στην Ελισάβετ ο Πέτρος και ο Λευτέρης στη σειρά του MEGA, προκειμένου να μείνει εκτός μοναστηριού, κάνουν την κοπέλα να αντιδράσει και έτσι αποφασίζει να τους μιλήσει ώστε να κατανοήσουν τα θέλω τους. Τους λέει ότι εκεί είναι η ζωή της και ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει ενώ ο Πέτρος προσπαθεί να την μεταπείσει. Ο Λευτέρης στο μεταξύ της λέει ότι της έκαναν πλύση εγκεφάλου. Εκείνη όμως επιμένει και η έντονη πίεση προκαλεί έμφραγμα στον Λευτέρη ο οποίος πέφτει στο δρόμο με την Ελισάβετ και τον Πέτρο να τρέχουν να τον σώσουν! Μαζί με τον Γεράσιμο τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται κρίσιμη. 

Την ίδια ώρα, ο Θέμης περιμένει τον γιο του για να υπογράψει το συμβόλαιο και η μη επιστροφή του τον αναγκάζει να πάει ο ίδιος.

Μόλις φτάνει εκεί, τον πρώτο άνθρωπο που συναντάει είναι η Πολυξένη, την οποία έχει χρόνια να δει… Από τότε που οι δυο του είχαν ένα ειδύλλιο! Στο νοσοκομείο ο Πέτρος Θα ζητήσει συγγνώμη από την Ελισάβετ για όλα.

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται ο Θέμης εκεί: «Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Εγώ σε περιμένω στην Πάτρα να ρίξουμε τις υπογραφές και εσύ μου θέλεις νο φτιάξεις τα μοναστήρια στη Γερακιανή», του λέει κοιτάζοντας με ύφος απορίας την Ελισάβετ. Η συνάντηση πατέρα και γιου φέρνει ένταση, ενώ μια κίνηση του Πέτρου προς την Ελισάβετ προκαλεί μια απρόσμενη αντίδραση. Ο Λευτέρης καταφέρνει να ξεφύγει τον κίνδυνο, αλλά αυτό που συνέβη τρενάρει κι άλλο την επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι.

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ του νέου επεισοδίου

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Έγκυος αλλά από ποιον η Ιουλία-Στάθης ή Κουράκος οι επίδοξοι μνηστήρες;

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τότε ξεκινά η διάθεση του – Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις

Maestro: Έτσι γεννιέται η παράνομη σχέση Κλέλιας – Ορέστη