Μία απρόσμενη εξέλιξη θα παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, Ήλιος. Ο Παύλος αρχίζει να απομακρύνεται από την  Αλίκη καθώς θέλει να σώσει τον γάμο του με την Γεωργία. Όμως τα συναισθήματά του είναι τόσο δυνατά για την Αλίκη που της κάνει ερωτική εξομολόγηση.

Ο Παύλος είναι ένας άνθρωπος που έχει στιγματιστεί από την απώλεια του παιδιού του. Υστερα από αυτό το τραγικό γεγονός, έχει αποστασιοποιηθεί και εχει γίνει πολυ κλειστός. Ωστόσο από την ημέρα που γνώρισε την Αλίκη, άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Οι δύο τους, όπως έχουμε ήδη παρακολουθήσει, μέσα από τη δικαστική υπόθεση της Αζίζα έχουν έρθει πολύ κοντά. Πάνω, ομως, που πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό ο ένας την παρέα του άλλου, εμφανίζεται εντελώς αναπάντεχα στη ζωή του η  σύζυγόςτου, η Γεωργία. Η ξαφνικά παρουσία της τον αναστατώνει ιδιαίτερα.’Οπως θα παρακολουθήσουμε στην πορεία των επεισοδίων, εκείνος, έπειτα από μια κουβέντα που έχει μαζί της, αποφασίζει να της δώσει ακόμη μία ευκαιρία, ώστε να σώσει τον γάμο του.

Η Γεωργία, από την άλλη πλευρά, όταν μαθαίνει για την ύπαρξη της Αλίκης, ανησυχεί. Σκέφτεται έντονα πως εκείνη μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει με τον σύζυγό της για να σώσουν τη σχέση τους. Μάλιστα, δεν διστάζει να πει στον δικηγόρο πως επιθυμεί να τη γνωρίσει. 0 Παύλος, πάλι, αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί από την Αλίκη και να δώσει όλη του την προσοχή στη Γεωργία. Οι μέρες περνούν και η τελευταία συναντάει τη γυναίκα. Τότε της αποκαλύπτει κάτι το οποίο την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τον Παύλο. Κι ενώ η προσπάθεια που κάνει ο δικηγόρος με τη Γεωργία για να τα ξαναβρούν, ζητάει να αναλάβει ως δικηγόρος την υποθεση του Αντρέα, ο οποίος εργάζεται στη φάρμα και έχει μπλεχτεί με τις δολοφονίες των νοσοκόμων.

Ήλιος: Μπλεγμένη η Αλίκη

Σύντομα, όμως, συμβαίνει και ακόμα ένα γεγονός στη σειρά Ήλιος , που αφορά την Αλίκη, η οποία, στην προσπάθειά της να βοηθήσει την Αθηνά, βρίσκεται μπλεγμένη.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Τότε, λοιπόν, ο Παύλος αποφασίζει να στηρίξει και να υπερασπιστεί την Αλίκη μιας και πιστεύει πια ότι οι υποψίες που έχει η Αθηνά για τον Στέφανο είναι βάσιμες.

Παράλληλα, η Αλίκη προσπαθεί να πείσει τη Βίβιαν να ξεσκεπάσει τον Στέφανο, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα σωθεί τόσο εκείνη όσο και η Αθηνά. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Παύλος αρχίζει να ξεκαθαρίζει τα συναισθήματά του και καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να είναι πια με τη Γεωργία!

Μάλιστα, ο άντρας βρίσκει το θάρρος και της μιλάει ανοιχτά λέγοντάς της πως αισθάνεται και ότι δεν μπορούν να είναι και πάλι μαζί. Έπειτα, φεύγει από το σπίτι και πηγαίνει να βρει την Αλίκη. Τότε της εξομολογείται πως είναι ερωτευμένος  μαζί τη και της εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.’Οπως είναι φυσικό, εκείνη ξαφνιάζεται από όσα ακούει, ενώ μέσα της χαίρεται ιδιαίτερα μιας και μετά τον θάνατο του Δημήτρη ο Παύλος είναι ο μόνος άνθρωπος που την έκανε να χαμογελάσει ξανά.