Ο Δημοσθένης ζητάει από την Ειρήνη να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης στον Πειραιά στη σειρά Η Γη της Ελιάς, η Ασπασία όμως της το απαγορεύει. Η Άννα πασχίζει να μάθει περισσότερα πράγματα για τον όμορφο τουρίστα που την έχει αναστατώσει, αλλά ο Ορέστης κρατάει τα χαρτιά του κλειστά.

Εκείνη του κάνει ένα δώρο κι ο Πότης δεν μπορεί  να κρύψει τη ζήλια του. Παράλληλα, η Αρετή πηγαίνει από το σπίτι της Ιουλίας και αρχίζει τις κατάρες. Μόλις το μαθαίνει ο Στάθης, γίνεται έξαλλος και τρέχει να βρει την Αρετή, ενώ ο Λυκούργος δεν δέχεται να γίνει κάποιος από τους κοντινούς συγγενείς δότης. Η Αναστασία ανοίγει την καρδιά της στον Αποστόλη και του μιλάει για το , πώς βλέπει τη ζωή της από εδώ και πέρα. Στο μεταξύ, η Δήμητρα επιμένει και τελικά πείθει την Αλκμήνη και την Αντωνία να μείνουν στο σπίτι.

Η Άννα και ο Πότης αποφασίζουν να ξεκινήσουν μουσικές βραδιές στο καφενείο. Ο Φίλιππος μένει άφωνος τη στιγμή που η Μαργαρίτα του ανακοινώνει ότι θα κάνει τεστ συμβατότητας για τον Λυκούργο. Η χαρά του Αλέξη για το καινούριο μαγαζί είναι μεγάλη, αλλά η Μυρτάλη δεν δείχνει να μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό, γεγονός που τον κάνει καχύποπτο απέναντί της. Η Μαργαρίτα γίνεται έξαλλη μόλις μαθαίνει ότι ο γιος της ανοίγει μαγαζί και σκοπεύει να πάρει την πελατεία του Χρήστου που τον ευεργέτησε. Τα νέα για τον Λυκούργο είναι άσχημα, καθώς το αποτέλεσμα των εξετάσεων δείχνει ότι δεν υπάρχει συμβατός δότης. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η Ισμήνη, η Χάιδω και ο Χρήστος δεν είναι συμβατοί κι έτσι όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Στάθη και τη Μαργαρίτα.

Ο Λυκούργος, από την άλλη, δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι το τέλος πλησιάζει και συντάσσει τη διαθήκη του, την οποία εμπιστεύεται στον Κωνσταντίνο, ενώ παράλληλα τον εκλιπαρεί να τα ξαναβρεί με την Ισμήνη. Η Δήμητρα ερευνά την πληροφορία που της έδωσε η Εύα και αρχίζει να υποψιάζεται πως ο Δημοσθένης έχει κάποια εμπλοκή με τη στρατολόγηση του Άρη στο καρτέλ των ναρκωτικών.
Η Θεοδώρα εμφανίζεται στο ελαιοτριβείο και ζητάει από τον Μάνο να την προσλάβει. Η Αλκμήνη και η Αντωνία πηγαίνουν στο καφενείο για να παίξουν τάβλι. Ο Πότης, που πλέον ξέρει ότι οι δυο κοπέλες είναι ζευγάρι, ξεκινά να τις σχολιάζει, εκνευρίζοντας την Άννα. Η Μαρίνα πιέζει τη Μυρτάλη να της πει αν φοβάται τον Αλέξη, αλλά εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει σε κανέναν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Ο Ορέστης πηγαίνει ξανά στο σπίτι του Δημοσθένη. Τη στιγμή που οι δυο τους παίζουν μπιλιάρδο, φαίνεται ένα όπλο στη ζώνη του, το οποίο βάζει σε υποψίες τον Δημοσθένη.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Τέλος αυτή η ηθοποιός από τη σειρά-Έτσι το ανακοίνωσε!

Το μεγάλο λάθος με τον Μπιέλ!

Μαύρο Ρόδο: Ο Θέμης τελειώνει με τον Βίκο-Αυτό είναι το σχέδιό του