Ο«πόλεμος» που έχει ανοίξει στη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς,  η Αρετή στον Στάθη επηρεάζει πολύ τη Βασιλική, που νιώθει ότι έχει απομακρυνθεί εντελώς από τη μητέρα της.

Δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της, ενώ ο Φίλιππος τη στηρίζει ψυχολογικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες… Στο μεταξύ, ο Φίλιππος προσπαθεί να πλησιάσει με φιλικό τρόπο τον Αλέξη. Υπάρχει όμως κάτι στη συμπεριφορά του που του φαίνεται περίεργο και τον ξενίζει… Παρ όλα αυτά, σύντομα οι δύο νέοι πηγαίνουν για ψάρεμα. Εκεί ο Φίλιππος διαπιστώνει πως ο Αλέξης είναι διαρκώς αφηρημένος, γεγονός που μοιράζεται με τη Χάιδω.

Την ίδια στιγμή, η Εύα, τρελά ερωτευμένη με τον Στάθη, δείχνει πρόθυμη να μετακομίσει μόνιμα στη Μάνη και το συζητάει με τον αδελφό της. Η εκδίκαση της αγωγής του διαζυγίου της Αρετής και του Στάθη πλησιάζει και οι δύο πλευρές προβάρουν τις θέσεις τους. Στο μεταξύ, όταν η Ελένη ομολογεί στον Στέφανο ότι η μητέρα του της φέρθηκε πολύ άσχημα, εκείνος την αμφισβητεί. Η κοπέλα πληγώνετα και θυμώνει. Αδυνατεί να συνεχίσει να είναι με έναν άντρα που δε, την εμπιστεύεται αλλά υπακούει.. τυφλά τη μητέρα του και του ζητάει να χωρίσουν.

Για πρώτη φορά ο Στέφανος αρχίζει να προβληματίζεται σε σχέση με τη μητέρα του και την υπερβολική αδυναμία που της δείχνει. Συνειδητοποιεί μάλιστα πως ο πατέρας του υπήρξε… προφητικός και ότι ό η Αρετή τού καταστρέφει τη μια σχέση πίσω από την άλλη. Εκείνη  φυσικά αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι πάντα επεδίωκε το καλό του. Σύντομα η Ελένη αρχίζει συνεδρίες με τον Αλέξη, για να εξωτερικεύσει όσα την απασχολούν και τη βαραίνουν, χωρίς να φαντάζεται πόσο επικίνδυνος είναι ο νεαρός.

Ο Στάθης ζητά από την Ιουλία να μην τον αντιμετωπίζει εχθρικά. Ο Κουράκος, από την άλλη, μαθαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα τεκνοποίησης και έτσι η Ιουλία προχωρά σε νέα σειρά εξετάσεων, γιο να διαπιστώσει αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Ο Φίλιππος αποφασίζει να αγοράσει το θερμοκήπιο της Άννας και του Λεωνίδα, γεγονός που την ανακουφίζει, αλλά παράλληλα την απογοητεύει, καθώς γκρεμίζονται όλα της τα όνειρα.

Η Γη της Ελιάς: Η μέρα της δίκης φτάνει και ο Στάθης με την Αρετή συγκρούονται

Η Αντιγόνη βγαίνει εκτός εαυτού, καθώς ο Ισίδωρος την κατηγορεί για πράξεις που δεν έκανε. Στο μεταξύ, ο Ιάκωβος, ύστερα από μήνες επιμονής, καταφέρνει να κάμψει τις αντιστάσεις της Αθη-νάς. Σύντομα μια βράβευση κάνει την Αθηνά ιδιαίτερα χαρούμενη και τον Ιάκωβο πολύ περήφανο για εκείνη. Ο Δημήτρης, από την άλλη, δεν το βάζει κάτω και εκ-βιάζει ξανά την Αθηνά για περισ-σότερα χρήματα, με την απειλή ότι θα αποκαλύψει σε όλους το ένοχο μυστικό τους. Το ηθικό του Αποστόλη πέφτει όταν ο Ιάκωβος του λέει ότι η Ευτυχία δεν θέλει με τίποτα να τα ξαναβρούν. Ο Ισίδωρος ζητά από την Αντιγόνη να του πει το όνομα της γυναίκας που υιοθέτησε το παιδί της, αλλά εκείνη αρνείται. Η Ευτυχία τρομοκρατείται όταν κάνει τεστ εγκυμοσύνης και καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι έγκυος. Η Αθηνά λέει ψέματα στην Ανασταοια ότι θα είναι με τη Μαργαρίτα, προκειμένου να συναντήσει τον Ιάκωβο.