Η Ουκρανία ήταν το απόλυτο φαβορί της Eurovision και πήγε εξαιρετικά  στις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της Ουκρανίας στη φετινή Eurovision, θεωρήθηκε το απόλυτο φαβορί για τη φετινή νίκη, λόγω των πολιτικό-κοινωνικών ανατροπών που έχει φέρει στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας.
Παρότι το τραγούδι δεν τα πήγε πολύ καλά στις κριτικές επιτροπές, άρεσε πολύ και στο κοινό της Eurovision που του έδωσε το δικό του 12άρι και τη μεγάλη νίκη. Έτσι, οι Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania που αναμειγνύει την παραδοσιακή μουσική με τη ραπ, βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης με 631 βαθμούς!
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο, την τρίτη η Ισπανία, την τέταρτη η Σουηδία, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε η Σερβία.

«Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών»
«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο κι ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών κι έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του», έχει πει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.
Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την πόλη της δυτικής Ουκρανίας, που δέχεται κύματα προσφύγων.

Με τον πόλεμο σε εξέλιξη, παραμένει άγνωστο για τον αν η επόμενη Eurovision γίνει στην Ουκρανία, ή σε κάποια άλλη χώρα που θα αναλάβει να τον διοργανώσει για λογαριασμό της.