Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ 1, για τρίτη συνεχή σεζόν, σκοπεύει να επενδύσει στη μυθοπλασία. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει έρθει σε συμφωνία με πολλούς και αγαπημένους δημιουργούς, προκειμένου να παρουσιάσουν νέες και πρωτότυπες προτάσεις που θα ξεφεύγουν από τα… συνηθισμένα.

Ένας από αυτούς που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις είναι ο Πάνος Κοκκινόπουλος. 0 σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών. Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας, φαίνεται να είναι πιο έτοιμος από ποτέ να επιστρέψει στη μικρή οθόνη και ειδικά μέσα από την κρατική τηλεόραση, παρουσιάζοντας μία νέα και τολμηρή σειρά.

Σίγουρα αυτή δεν θα είναι το «Μισό παιδί» του Αύγουστου Κορτώ, καθώς απαιτεί χρόνο και εξωτερικά γυρίσματα εκτός Αθηνών, αλλά μία άλλη, για την οποία ο Πάνος Κοκκινόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του τηρούν σιγήν ιχθύος.

 

Η ΕΡΤ 1, για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, έχει στα σκαριά πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια. ‘Ενα από αυτά είναι η παραγωγή της δραματικής σειράς εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σάίας—Μαγρίζου, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Η στελέχωση του πρωταγωνιστικού καστ βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα πρώτα ονόματα που έρχονται σε συμφωνία να είναι δυνατά: Νένα Μεντή, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Ψαρρός, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Πρόσφατα, μάλιστα, στο καστ προστέθηκε ένας ακόμη ηθοποιός. Πρόκειται για τον Σπύρο Σταμούλη, ο οποίος, αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του στην καθημερινή δραματική σειρά του ΣΚΑΪ «Μόλις χθες» δέχθηκε με χαρά την πρόταση του φίλου και συνεργάτη του, Γιώργου Γκικαπέππα, να κρατήσει έναν ρόλο στη νέα σειρά που ετοιμάζει. Από εκεί και πέρα, η σειρά έχει στο επίκεντρο μία οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης στην ιστορική δίνη του 20ου αιώνα. Όλα όσα θα δούμε είναι δοσμένα μέσα από τα μάτια και την αφήγηση του μικρότερου γιου της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο οποίος βιώνει οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και που με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Άουσβιτς.