Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των αλλαγών στις μετοχικές συνθέσεις και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Την ώρα που κάποιοι μιλούν για «ναυάγιο» των συνομιλιών του Open με τους επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη να επιμένει για διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου.

Νέες μετοχικές αλλαγές!

Την ίδια στιγμή, η κίνηση της United Group (Νονα) να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του νόμου που απαγορεύει στις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης να μετέχουν σε ελεύθερα κανάλια προμηνύει εξελίξεις. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συμφωνία της Νονα με τον ALPHA για συνεργασία πολλαπλών επιπέδων, με «συγκατοίκηση» στις εγκαταστάσεις της Green Pixel, κοινές παραγωγές και συνεργασία για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος.

Στο μεταξύ, στη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη περνά το ποσοστό που είχαν στην Ελλάκτωρ (περίπου 30%) οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης.

Το ποσό που θα εισπράξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 182 εκατ. ευρώ (1,75 ευρώ η μετοχή). Έχουν διαθέσει για την αγορά των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου 123 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Βαρδινογιάννη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα είναι παθητικός επενδυτής. Το management θα συνεχίσει να το ασκεί η ολλανδική Reggeborgh και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη διοίκηση της Ελλάκτωρ.

Παράλληλα, Reggeborgh και όμιλος Βαρδινογιάννη συμφώνησαν η Motor Oil να εξαγοράσει και τα αιολικά πάρκα της Ελλάκτωρ, αφού προηγουμένως γίνει η αποτίμησή τους και οι ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες τυπικές διαδικασίες.