Ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας βρέθηκε στο στόχαστρο τις τελευταίες ώρες λόγω μίας παλαιότερης δήλωσής του.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει,  οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός… “αν θέλει να έχει (πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της”, τονίζοντας το “πρόβλημά της”.

Η Έφη Αχτσιόγλου μάλιστα με δήλωσή της, δίχως να τον κατονομάσει, έκανε λόγο για “απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό”, ενώ πάρα πολλά είναι και τα σχόλια στα social media.

Ο δημοσιογράφος μίλησε αρχικά για “κοπτοραπτική” και έπειτα απολογήθηκε με ανάρτησή του, αν έδωσε- όπως λέει- λάθος εντύπωση με τα λεγόμενά του.

“Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας και συμπληρώνει: “Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος.

Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον”.

Τονίζει λοιπόν πως “απολογούμαι αν μέσα από την “κοπτοραπτική” της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.
Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά”.

Πριν από έναν μήνα ο Δημήτρης Παπανώτας είχε κάνει δηλώσεις στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής κόντρας που είχε ξεσπάσει με τη Νόνη Δούνια (υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ), ο πανελίστας και ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Παπανώτας ανέφερε:

“Η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως “δεν ξέρω αν η κυρία Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα. Δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά, δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει, που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη, αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα”.

Καταλήγοντας είπε: “Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι; Στις δουλειές βλέπω μια χαρά να τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς. Άκουσα πρόσφατα μια άλλη κυρία που είπε ναι οι γυναίκες πληρωνόμαστε λιγότερο. Εσύ βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Περισσότερο μάλλον”.

 

Όλες οι ειδήσεις

Survivor 18/4 spoiler: Ποια ομάδα έχει προβάδισμα για την 4η ασυλία;

WEC 6h Imola 2024: πρόγραμμα, ζωντανή ροή, λίστα εκκίνησης

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA- Όλο το παρασκήνιο