Στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Άρης Πορτοσάλτε όπου σχολίασε την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης σε ομοφοβικό σχόλιο, κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision.

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας πολύ καλός καλλιτέχνης σε ότι έχει κάνει. Ενοχλήθηκε ο άνθρωπος, το νιώθω. Δεν ξέρω εάν στην ποιότητα που έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης του ταίριαζε τέτοιου τύπου απάντηση» είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Αυτή είναι η μικρή μου ένσταση. Όχι στην ουσία. Το μήνυμα πέρασε. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι από τους ανθρώπους που υπερασπίζεται τον εαυτό του και καλά κάνει. » συμπλήρωσε ο Άρης Πορτοσάλτε για τον Γιώργο Καπουτζίδη. «Αλλά δεν ξέρω αν ταίριαζε στην ποιότητα του. Αυτό. Τίποτα άλλο» κατέληξε ο δημοσιογράφος και σχολιαστής.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, απαντώντας ανοιχτά, επέλεξε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας, δίνοντας παράλληλα φωνή και σε όλα εκείνα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που όλα αυτά τα χρόνια δέχονται χυδαία σχόλια και κατάφωρη καταπίεση σε κάθε περιβάλλον (στο σχολείο, στη δουλειά, στο σπίτι, στη σχολή) και προτιμούν να σιωπήσουν ή φοβούνται να απαντήσουν.

«Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ» τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης, κατά τη ζωντανή μετάδοση του τελικού της Eurovision 2022, εκπλήσσοντας ιδιαιτέρως το τηλεοπτικό κοινό.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης επέστρεψε στην Ελλάδα, το μεσημέρι της Κυριακής (15/05), μετά τον τελικό της Eurovision 2022. Μάλιστα, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε ότι «πέρασε δύσκολα φέτος λόγω της υγείας του».