Ο ALPHA ενόψει της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν, Θέλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εγχώρια μυθοπλασία.’Ετσι, ανάμεσα σε άλλα πρότζεκτ, ετοιμάζει με εντατικό ρυθμό τη ρομαντική σειρά εποχής «Παράδεισος», βασισμένη στο ιταλικό φορμάτ «11 paradiso delle signore» (μτφρ. «0 παράδεισος των κυριών»), σε σενάριο Δήμητρας Τσόλκα και σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη.

Οι συντελεστές, εδώ και λίγο καιρό, έχουν ξεκινήσει να στελεχώνουν το καστ της σειράς και ένας από τους ηθοποιούς που έχει έρθει σε συμφωνία με την παραγωγή είναι ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη δραματική σειρά του σταθμού «Σασμός». Ακόμη δύο πρόσωπα που βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδια σειρά, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία, είναι ο Τάσος Νούσιας και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’60, σε ένα πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζοντας τη ζωή και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη αλλά και των εργαζομένων του. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό του ALPHA, οι τηλεθεατές Θα μπορούν να απολαμβάνουν τον «Παράδεισο» τέσσερις φορέ ςτην εβδομάδα, στη ζώνη των 20.00.

Ο σταθμόs εξασφάλισε τα δικαιώματα τηs σειράs «ΙΙ paradiso delle signore», που μεταδόθηκε επί έξι σεζόν στη RAI. Το σενάριο αφηγείται τη ζωή και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη αλλά και των εργαζομένων σε ένα πολυκατάστημα στο κέντρο του Μιλάνου. Η ιταλική σειρά, μάλιστα, μεταδιδόταν μέχρι και πέρυσι στην απογευματινή ζώνη τηs ΕΡΤ2. Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία J.K. Protluctions του Γιάννη Καραγιάννη, που υλοποιεί και τον «Σασμό», ενώ υπογράφει και τις «Άγριεs μέλισσεs». Παράλληλα εξετάζεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ALPHA και μια νέα δραματική σειρά που Θα μεταδίδεται μία φορά την εβδομάδα.

Alpha: Η υπόθεση της σειράς «Παράδεισος Κυριών»

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην ευτυχία των κυριών» η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’50, όταν γεννιέται η σύγχρονη Ιταλία. Είναι η εποχή του οικονομικού θαύματος. Υπάρχει δουλειά για όλουs και η χώρα είναι όλο ελπίδα για το μέλλον. Ο τόποs ονείρων βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου το 1956 και είναι ένα πολυκατάστημα γνωστό σε όλουs ως ο «Παράδεισοs των κυριών». Παράδεισοs πραγματικόs, γεμάτοs πολυτελή και καλόγουστα αντικείμενα, τόποs τηs ομορφιάs και της φινέτσαs που χαρακτηρίζουν τον ιταλικό λαό.