Μπορεί η σειρά Άγιος Παΐσιος να είχε ξεκινήσει να προβάλλεται στο MEGA την περασμένη σεζόν και εκεί να τον περιμέναμε υπό άλλες συνθήκες, αλλά μάλλον από αλλού θα μας έρθει!

Όπως φαίνεται μέχρι τώρα τα δεδομένα δείχνουν τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA να είναι το κανάλι που αυτήν τη στιγμή έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του δεύτερου κύκλου της σειράς για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, σε αυτόν τον κύκλο οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να δουν και να θαυμάσουν τον ασκητικό βίο του Αγίου Παϊσίου στο Άγιο Όρος.

Άγιος Παΐσιος: Η αναδρομή

Η αναδρομή θα ξεκινήσει με την επιστροφή του στην Κόνιτσα το 1958, όπου και άρχισε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Movήs Σταμίου, την παραμονή του στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και επιστήμης στο Σινά το 1962 και την επιστροφή του στο Άγιο Όρος. Μεγάλη σημασία θα δοθεί στο κελί του στην Παναγούδα, ενώ η σειρά Θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του Αγίου. Πιο συγκεκριμένα, από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Επιπλέον οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο πρώτος κύκλος, που είχε προβληθεί στο MEGA, είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία, συγκινώντας εκατομμύρια τηλεθεατών. Το τελευταίο επεισόδιο μας είχε αφήσει στην επίσκεψη του Αρσενίου στο ‘Αγιο Όρος, εκεί όπου η ψυχή του λούστηκε με φως. Ο πόλεμος είχε πλέον τελειώσει και ο ίδιος ένιωθε έτοιμος να αφιερωθεί στον Θεό. Οι συντελεστές ήδη ετοιμάζουν τη συνέχεια, ενώ ένας ρόλος προτάθηκε και στον Δημήτρη Λάλο, ο οποίος όμως αρνήθηκε λόγω του βεβαρημένου προγράμματος που έχει.