Ο Γιώργης Καννελάκης της σειράς Το Ναυάγιο, είναι βυθισμένος στην έρευνα του πολύκροτου ναυαγίου και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει γνωστό τοις πάσι πως ο Βασιλείου πήρε στον λαιμό του δεκάδες αθώους ανθρώπους.

Έτσι, όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, όταν στο διπλανό γραφείο φτάσει μια νέα συνάδελφος, η Αλίκη, εκείνος με δυσκολία θα την προσέξει. Μόνο όταν εκείνη θα πάρει το θάρρος να μοιραστεί μαζί του προσωπικές έρευνες σχετικά με το «Φοίνιξ», θα κερδίσει την εύνοιά του.

Πιο συγκεκριμένα, η καθόλου τυχαία γνωριμία τους θα γίνει σε στιγμή που ο Γιώργης θα έχει αρχίσει να συγκεντρώνει ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του πλοιοκτήτη και η Αλίκη θα τον πλησιάσει αθώα για να του προσφέρει τη βοήθειά της. Του λέει ότι τη λένε Αλίκη και ότι πήγε να τον βοηθήσει.

Ο Γιώργης θα είναι απόμακρος. Της λέει ότι δεν ξέρει αν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά εκείνος δε χρειάζεται καμία βοήθεια με πικρία καθώς βλέπει για πρώτη φορά άλλη γυναίκα να κάθεται στην καρέκλα της αγαπημένης του Ασημίνας.

Εκείνη που καταλαβαίνει πόσο δεμένος ηταν με την προηγούμενη γραμματέα, αλλάζει το ύφος της και αμέσως τον κερδίζει. Του λέει ότι δε θέλει να πάρει τη θέση κανενός. Τη δουλειά της θέλει απλά να κάνει. Πριν ακόμα προσληφθεί εκεί, είχε ξεκινήσει μόνη κόποιες έρευνες για το «Φοίνιξ» που θα ήθελε να μοιραστεί μαζί του, γιατί εκείνος έχει τα μέσα να εξερευνήσει τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της.

Ένα χαμόγελο θα αρχίσει να αχνοφαίνεται, που θα μεταφραστεί αρχικά σε συμπάθεια. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν άμεσα να συνεργάζονται στενά με έναν στόχο: Να δουν τον Βασιλείου στη φυλακή.

Είναι γοητευτική, έξυπνη, παρά το νεαρό της ηλικίας της και από τις πρώτες ημέρες που θα βρεθεί στην εφημερίδα, θα κερδίσει τους συναδέλφους με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες που θα παίρνει. Πρώτος από όλους θα γοητευτεί ο Γιώργης που έχει ανάγκη από μια νέα φιλία στη ζωή του. Μόνο που χωρίς να το καταλάβει, θα αρχίσει να την ερωτεύεται και κατά συνέπεια να την εμπιστεύεται. Θα της πει πως από τη στιγμή που πήγε στην εφημερίδα όλα άλλαξαν και εκείνη θα κολακευτεί. Οι συζητήσεις τους δεν θα έχουν τέλος, οι ώρες που θα δουλεύουν στα σκοτεινά γραφεία της εφημερίδας θα είναι ατελείωτες και σύντομα αυτοί οι δύο θα συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορεί ο ένας χωρίς την παρουσία του άλλου στη ζωή του. Είναι όμως η Αλίκη αυτό που δείχνει;

 

Το Ναυάγιο: Δείτε το τρέιλερ του MEGA