Παρόλο που οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του στη σειρά του MEGA, Το Ναυάγιο και ετοιμάζονται από στιγμή σε στιγμή να τον συλλάβουν, ο αξιωματικός του λιμενικού τολμάει να εισβάλλει στο σπίτι του στα κρυφά για να πάρει το παιδί του και να φύγουν στο εξωτερικό. Ταξίδι που του έχει οργανώσει ο Μιλτιάδης Παντελίδης προκειμένου να απαλλαγεί από την παρουσία του. Εκεί όμως βρίσκονται η Ειρήνη και η Δήμητρα, οι οποίες και του λένε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν τον Ορφέα στα χέρια του.

Ο Ιπποκράτης βγάζει από την τσέπη του το όπλο και τις απειλεί. «Ειρήνη, φέρε τώρα τον Ορφέα. Δεν θέλω να χυθεί άλλο αίμα. Είναι γιος μου και είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα για να τον πάρω μαζί μου. Το καταλαβαίνεις;», της φωνάζει, αλλά πριν ολοκληρώσει την κουβέντα του, ακούει τις χαρακτηριστικές σειρήνες του περιπολικού που έχει φτάσει έξω από το σπίτι του. Εκεί βρίσκεται και ο Πέτρος που ανησυχεί για τη ζωή της γυναίκας που αγαπάει.

Ο λιμενικός κλονίζεται και καταλαβαίνει πως δεν έχει πλέον χρόνο στην διάθεσή του και πρέπει να δράσει άμεσα. Ετσι, όταν η Ειήνη του λέει να αφήσει ελεύθερη την Δήμητρα… ο άντρας το σκέφτεται και την αφήνει να φύγει…

Η αστυνομία του φωνάζει να βγει έξω από το σπίτι αλλά εκείνος δεν το κάνει: «Μαζί μου θα σε πάρω. Αφού εσύ επέλεξες να γίνουν έτσι τα πράγματα, θα γίνουν. Εγώ ήθελα απλά εσύ δεν το εκτίμησες αυτό. Το ίδιο έκανε και η Κλαίρη, γι’ αυτό και την έθαψα εκεί που της άξιζε». Η Ειρήνη προσπαθεί να ξεφύγει από εκείνον αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα χέρια του γύρω της τής κόβουν την ανάσα, ενώ το όπλο παραμένει στον κρόταφό της. Δευτερόλεπτα αργότερα που ο λιμενικός ακούει έναν θόρυβο μέσα στο σπίτι του και καταλαβαίνει πως η αστυνομία έχει εισβάλλει στον χώρο του, παίρνει την απόφαση να στρέψει το όπλο πάνω του. Χωρίς να το σκεφτεί παραπάνω, βάζει την κάννη στο μέτωπό του και πυροβολεί. Η Ειρήνη κλονίζεται και αρχίζει να φωνάζει. Η αστυνομία την παίρνει μακριά από το πτώμα του Ιπποκράτη και την παραδίδει στον Πέτρο και τον Στελή. Με δυσκολία συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί, κύριο μέλημά της θα είναι να πάρει τον Ορφέα κοντά της… αφού αυτό είχε υποσχεθεί στην Κλαίρη.
Πίσω στην Κρήτη, αρκετές μέρες μετά, η Ειρήνη κάνει το δικό της νέο ξεκίνημα στη ζωή. Στην αγκαλιά της εκτός από τον Ορφέα βρίσκεται και ο πραγματικός της γιος, αφού η Στέλλα μην αντέχοντας την αδικία, της λέει την αλήθεια για το πώς κατέληξε ο γιος της στα χέρια της και της τον παραδίδει. Η ευτυχία για πρώτη φορά τής χτυπάει την πόρτα, αλλά η Ειρήνη θα τη μοιραστεί με ένα πολύ αγαπημένο της πρόσωπο. Τον Πέτρο που θα έχει αποκαλύψει σε όλους την πραγματική του ταυτότητα και θα ζει χωρίς να κρύβεται πλέον.

 

Το Ναυάγιο: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Αυτή είναι η τελευταία σκηνή της σεζόν

F1: Ο «μόνος λόγος» που ο Max Verstappen μπορεί να φύγει από τη Red Bull για τη Mercedes το 2025

Ο Παράδεισος των Κυριών: Συγκλονίζει η τελευταία σκηνή της σειράς