Η Ειρήνη Κασσιμάτη από τη σειρά Το Ναυάγιο, βρίσκεται πλέον και επίσημα στο πλευρό του Ιπποκράτη Πανόπουλου, ενώ η Στέλλα Πετράτου έχει «διώξει» τον Βασίλη από κοντά της, σίγουρη πως δεν θέλει κάποιον άντρα στη ζωή της. Και οι δύο περιμένουν με αγωνία να γεννήσουν και μοιραία να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα μωρά που έκαναν με τους άντρες που αγάπησαν πραγματικά. Μάλιστα, αυτό θα είναι ένα μεγάλο αγκάθι στη σχέση της Ειρήνης με τον Ιπποκράτη. Για την ακρίβεια, όταν εκείνη του πει ότι το παιδί μεγαλώνοντας θα μάθει πως βιολογικός πατέρας του είναι ο Απόστολος και όχι εκείνος, εκρήγνυται και αντιδρά.

Μάταια η Ειρήνη θα του πει πως είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του πρώην άντρα της. Ο Πανόπουλος δεν θα ακούει κουβέντα, γεγονός που θα τους οδηγήσει σε μεγάλη ρήξη. Τη στιγμή όμως που θα της σπάσουν τα νερά, όλα αυτά θα είναι παρελθόν και το μόνο που θα τους απασχολεί θα είναι να γεννήσει όσο πιο ανώδυνα μπορεί. Σχεδόν ταυτόχρονα θα φτάσει και η Στέλλα στο ίδιο μαιευτήριο. Για την ακρίβεια, την τελευταία θα πάει στη κλινική ο πατέρας της Σάββας, ενώ την Ειρήνη θα συνοδεύσει ο αξιωματικός του Λιμενικού. Οι δύο άντρες σύντομα θα συναντηθούν στην αίθουσα αναμονής και θα συνειδητοποιήσουν πόσα κοινά στοιχεία τους ενώνουν λόγω της δικτατορίας. Σχεδόν ταυτόχρονα, οι γυναίκες θα φτάσουν στα δωμάτια τοκετών παρακαλώντας το μαρτύριο του πόνου να τελειώσει. Όμως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ακριβώς όπως τα έχουν στο μυαλό τους.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια και αναμονή η Στέλλα γεννάει το παιδί της και εκείνη λόγω κούρασης πέφτει σε λήθαργο. Δεν καταφέρνει ποτέ να το δει και έτσι οι νοσοκόμες ενημερώνουν τον Σάββα πως το παιδί γεννήθηκε νεκρό. Ο Ιπποκράτης είναι δίπλα του στην αίθουσα αναμονής και προσπαθεί να του συμπαρασταθεί ενώ την ίδια στιγμή θα τον ενημερώνουν πως και η Ειρήνη γέννησε ένα υγιέστατο μωρό. Ενα μωρό που μεγαλώνοντας θα μάθει πως ο Ιπποκράτης δεν είναι ο πραγματικός του πατέρας. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου θα σκεφτεί πως τα προβλήματά του θα λύνονταν αν η δική του γυναίκα ήταν στη θέση της Στέλλας, δηλαδή αν η Ειρήνη έφερνε στον κόσμο ένα νεκρό παιδί.

Το μάτι του θα λάμψει και τότε θα βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Σε συνεργασία με τον Σάββα, θα πάρουν το παιδί από την Ειρήνη και θα το δώσουν στη Στέλλα, λέγοντας στην πρώτη πως το παιδί δεν επιβίωσε μετά τη γέννα. Ο Σάββας δεν θα σταματάει να τον ευχαριστεί ενώ όταν ο Ιπποκράτης του θυμίσει πως αυτό το μυστικό πρέπει να το πάρει μαζί του όταν φύγει από τον κόσμο, ο άντρας Θα του πει ότι αυτό δεν χρειαζόταν να το πει!

Η Ειρήνη συνέρχεται από τον τοκετό και μαθαίνει ότι το παιδί της γεννήθηκε νεκρό αλλά εκείνη δεν μπορεί να το πιστέψει αφού το είδε την ώρα που γεννήθηκε! Θα ουρλιάξει και οι φωνές της θα ακουστούν παντού. Η απάντηση του γιατρού, που θα έχει συνεννοηθεί με τον άντρα της, δεν θα της αρέσει καθόλου και έτσι η Ειρήνη δεν θα έχει πλέον λόγο ούτε για να σηκωθεί από το κρεβάτι. Μάλιστα, η μικρή προσπάθεια που θα κάνει για να σταθεί στα πόδια της θα την κάνει να καταρρεύσει. Ο μόνος άνθρωπος που θα θέλει αργότερα να δει, έχοντας χάσει πλέον και τον πατέρα της, θα είναι ο Πέτρος. Μόνο που ο Ιπποκράτης θα έχει φροντίσει να τον απομακρύνει από το περιβάλλον της. Παρ’ όλα αυτά, η επαφή τους δεν θα χαθεί…

 

Το Ναυάγιο: Δείτε το τρέιλερ του MEGA