Στη σειρά του OPEN, Το Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου στις 21:00, το μωρό της Ιφιγένειας αρρωσταίνει βαριά και εκείνη καταφεύγει σε νοσοκομείο για να το σώσει Εκεί, γνωρίζει τον Δημοσθένη, έναν γιατρό, που τη βοηθάει. Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Νικολαΐδης σώζεται από έναν χωρικό.

Την ώρα που ο Κεμάλ εκφωνεί τον διχαστικό λόγο του στη Σαμψούντα, η Ιφιγένεια με το παιδί της δραπετεύουν και επιβιβάζονται στο πλοίο για τη Γαλλία, αναζητώντας έναν τρόπο διαφυγής και σωτηρίας από τον βέβαιο θάνατο, που πλησιάζει. Παράλληλα, ο Μίλτος έχει ήδη παραδοθεί στους διώκτες τους για να σωθούν η γυναίκα και το παιδί του, με τον χωρισμό αυτό να βαραίνει την Ιφιγένεια. που πλέον ρίχνει όλο το βάρος στη σωτηρία του παιδιού της και στην ανατροφή του. Λίγο αργότερα, στο πλοίο, το μωρό της Ιφιγένειας αρρωσταίνει σοβαρά και έτσι η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να κατέβει στη Θεσσαλονίκη.

Στο νοσοκομείο, στο οποίο πηγαίνει για να περιθάλψουν το μικρό αγοράκι, γνωρίζει τον μαχητικό γιατρό Δημοσθένη Μαντά, ο οποίος φροντίζει το παιδί. Ο άντρας αυτός πρόκειται να σημαδέψει τη ζωή της, καθώς εκτός από το παιδί της δείχνει να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται και για την ίδια. Στέκεται δίπλα τους με υπομονή και τους παρέχει τη βοήθειά του. Από την άλλη, η Ανθή έρχεται με άλλους Πόντιους πρόσφυγες. Πρόκειται για μια όμορφη και πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια, με σπουδές κλασικού τραγουδιού στην Τραπεζούντα.

Στο μεταξύ στο έρημο Αμελέ Ταμπουρού, ο ετοιμοθάνατος Μιχάλης Νικολαΐδης, ο πατέρας της Ιφιγένειας, σώζεται την  τελευταία στιγμή από έναν Τούρκο χωρικό.

Το Κόκκινο Ποτάμι: Δείτε το τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου!

Όλες οι ειδήσεις

Άγρια Γη: Σκληρές κόντρες Άρη- Χρήστου- Η Όλγα πέφτει σε παγίδα!

Επιταγή ακρίβειας: Οι τέσσερις κατηγορίες που δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση – Ποιες είναι

Η Γη της Ελιάς: Ανατροπή από το MEGA-Λιγότερα επεισόδια- Γιατί δεν θα προβληθεί