Ο νεαρός υπαστυνόμος Γεράσιμος (Μάκης) Χριστογιάννης που υπηρετεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στη σειρά Σασμός  υπό τις οδηγίες του Αντώνη Φραγκιαδάκη, έχει πολύ σοβαρούς λόγους να τα βάλει με τον υπόκοσμο της Κρήτης.

Ξεκινά την καριέρα του εκεί με μία γκάφα, αλλά ο Αντώνης της σειράς του Alpha, ακούγοντας τη δραματική ιστορία των παιδικών του χρόνων, που δεν απέχει και πολύ από αυτή του Άγγελου, είναι αποφασισμένος να τον στηρίξει.

Ωστόσο πρόκειται για τον γιο του ισοβίτη Βλάση Καραπάνου. Ο νεαρός υπαστυνόμος θέλει να καθαρίσει το όνομά του και να πάρει εκδίκηση από τον πατέρα του για όσα πέρασε η μάνα του.

Για τον Καραπάνο πάλι η σχέση μετο «κοπέλι» του είναι ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί. Η φωτογραφία του «Μάκη» του, που έχει κρεμάσει στο κελί του, αυτή για την οποία ρωτά ο Αστέρης, δείχνει έναν πιτσιρικά γύρω στα 10…

Πολλά έχουμε να δούμε, μέχρι να γίνει ο «σασμός» ανάμεσα στο βίαιο, αδίστακτο αλλά και με βαθιά αίσθηση του δικαίου πατέρακαι στο γιο, που τους χωρίζει- πέρα από την πίκρα και την εγκατάλειψη- ο νόμος.

Στη σειρά Σασμός θα μπουν σύντομα νέα πρόσωπα. Ένας από αυτούς είναι ο Σταύρος Πανταζής (Γιώργος Χριστοδούλου) ο οποίος έχει ένα εργαστήριο μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη. Είναι καλλιτέχνες στην αργυροχρυσοχοΐα και φτιάχνουν κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης από ασημι. Τα τελευταία χρόνια από οικονομικήs άποψης δεν πάνε καλά. Ωστόσο προσπαθούν με νύχια και με δόντια.

Η σειρά Σασμός μας κρατά σθεναρά στους δέκτες κολλημένους με τον Alpha! Στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη σειρά έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και όχι άδικα! Ειδικά με τις νέες εξελίξεις, πολλοί θα πέσουν από τα σύννεφα.

Η Στέλλα θα τρελαθεί όταν μάθει ότι η μητέρα της η Σοφία απατά τον πατέρα της Τάσο. Η δαιμόνια νομικός ψάχνει να βρει όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τον εραστή της μητέρας της. Ταυτόχρονα αδυνατεί να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα που κόντεψε να σκοτώσει τον Αστέρη επειδή απάτησε το παιδί της, κάνει το ίδιο!

Η Στέλλα, θα ανακαλύψει τι κρύβει η μητέρα της μητέρας της όπως επίσης και το γιατί έκανε αυτή την αηδιαστική πράξη. Γιατί να φτάσει στο σημείο να προδώσει τον Τάσο;  Η ψυχολόγος θα το παραδεχτεί και θα εξομολογηθεί στο παιδί της τους λόγους που το έκανε. Θα της πει ότι με τον πατέρα της έχουν χαθεί σαν ζευγάρι. Η Στέλλα από την άλλη δεν θα ξέρει τι να πιστέψει. Ειδικά τώρα που και αυτή ζει πολύ δύσκολες καταστάσεις.