Ο Αντρέας στη σειρά του ALPHA, Σασμός, είναι κρυμμένος έξω από το σπίτι της Καλλιόπης όπου μένει ο Ρούσσος, περιμένοντας τη στιγμή που θα μείνει μόνος του. Όταν λοιπόν σιγουρεύεται πως μέσα στο αρχοντικό δεν είναι κανένας άλλος, του χτυπάει την πόρτα και όταν ο Ρούσσος τον βλέπει, του λέει πόσο περίμενε αυτή τη στιγμή αυτή.Τους δύο άνδρες που μιλάνε έντονα βλέπει από μακριά η Άννα, η οποία και τηλεφωνεί στον Μαθιό.

Ο τελευταίος, χωρίς να το σκεφτεί περισσότερο, σπεύδει στο σημείο και μπαίνει ανάμεσα στον Αντρέα που έχει βγάλει το όπλο και στον θείο του, Ρούσσο. «Ασε κάτω το όπλο, Αντρέα. Τι πας να κάνεις; Να σκοτώσεις τον πατέρα σου;», τον ρωτά αρχικά και ο Αντρέας του τονίζει: «Δεν είναι πατέρας μου. Οχτρός μου είναι. Φύγε από μπροστά μην την πληρώσεις εσύ». Ο Μαθιός όμως παλεύει μαζί του προκειμένου να του το πάρει. «Φύγε σου είπα», λέει ξανά ο Αντρέας και δευτερόλε πτα αργότερα ακούγεται ο πυροβολισμός.

Ο Μαθιός πέφτει στα γόνατα, χτυπημένος, ενώ ο Αντρέας στρέφει το όπλο του αυτή τη φορά στον Ρούσσο. «Κι εδά, ήρθε η σειρά σου», τον ενημερώνει. Ο Μαθιός, μην έχοντας χάσει ακόμα τις αισθήσεις του, βγάζει γοργά το όπλο του και πυροβολεί τον Αντρέα. Ο άντρας σωριάζεται στο χώμα. Η φωνή του Ρούσσου που λέει ουρλιάζοντας «Παιδί μου…» ακούγεται στα πέρατα της γης. Στο σημείο φτάνει ο παπάς, ο οποίος όταν βλέπει τους δύο άντρες να κείτονται στη γη, καταλαβαίνει και τρέχει πάνω από τον Μαθιό. Αμέσως καλεί ασθενοφόρο και τον Αντώνη.

Την ίδια ώρα, ο Ρούσσος πάνω από τον Αντρέα, τον παρακαλάει για συχώρεση. Ο Αντρέας πριν κλείσει τα μάτια του, ψελλίζει απλά τη λέξη «Μάνα!». Ο Μαθιός πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πιάνει το χέρι του Αντώνη που επίσης έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο και του λέει να κρατηθεί. Εκείνος του απαντά: «Τον Στεφανή… εγώ… εγώ… τον σκότωσα». Ο διοικητής της Ανω Ποριάς είναι συγκλονισμένος και το μόνο που εύχεται είναι να δει ξανά όρθιο τον άντρα της Βασιλικής. Στο νοσοκομείο και την παγωμένη αίθουσα έξω από το χειρουργείο στέκουν λίγη ώρα αργότερα Καλλιόπη, Βασιλική και Αστέρης αβοήθητοι. Ο Δημήτρης τον χειρουργεί αμέσως και μετά την πολύωρη επέμβαση ενημερώνει όλους πως ο Μαθιός είναι πλέον στα χέρια του Θεού. Ενας-ένας σπεύδουν να τον αποχαιρετίσουν.
Την ίδια ώρα, στην κορυφή του βουνού, ο Μαθιός φτάνει με κρητική στολή και λευκό πουκάμισο, αγέρωχος και χαμογελαστός. Κοιτάζει ψηλά. Ένας αετός πετάει δίπλα του…

Σασμός: Δείτε απόσπασμα της σειράς