Το μάτι της Μαρίκας  στη σειρά του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες, «πέφτει» σε μια φωτογραφία στον μπουφέ του σπιτιού του διπλωμάτη σε έναν νεαρό και έντρομη τον ρωτάει πού τον ξέρει. «Είναι ο γιος μου που υπηρέτησε στον πόλεμο, αλλά τα ίχνη του αγνοούνται από τότε. Από αυτόν τον καημό έφυγε η γυναίκα μου, Μαρίκα. Ακόμα και κάτι άσχημο να μάθαινα για εκείνον θα ήταν κάτι. Η άγνοια για το πού βρίσκεται με σκοτώνει κάθε μέρα και πιο πολύ», της λέει. Η Μαρίκα τότε θα του πει πως πριν φύγει από την Κρυοπηγή, το χωριό της, ο πατέρας της φιλοξένησε και προσέφερε σε αυτό το αγόρι βοήθεια, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο Πολίτης θα συγκλονιστεί και θα ευχαριστήσει τον Θεό που έφερε αυτή την κοπέλα στην πόρτα του. Για την ακρίβεια λυτρώνεται.

Μετά την ικανοποίηση που δείχνει να έχει η Δεσποινιώ έπειτα από τη συνεύρεσή της με τον Κοσμά, συναντά έναν φαντάρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Ο άντρας δεν είναι άλλος από τον αδελφό της Νικόλα, που υπόσχεται ότι θα τη βοηθήσει και φυσικά θα την πάει στον γιατρό για να της δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Η Δεσποινιώ χαμογελά ξανά μετά από καιρό, χωρίς να ξέρει φυσικά πως το μέλλον θα της χαρίσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Μάλιστα, ο γιατρός στον οποίο θα την πάει, θα είναι ένας παλιός της γνώριμος. Ο Σώτος Κοτρώτσης, που θα τρελαθεί από χαρά όταν τη δει ξανά μπροστά του, και θα τη βοηθήσει να έρθει σε επαφή με την αδελφή της, Μαρίκα.

Τελικά, ο Παύλος και η Μάγια αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Νέστορα και όταν ο τελευταίος σε μια οικογενειακή συνάντηση, απειλεί τη ζωή τους, ο Λεωνίδας σώζει τον Ερμή, μπαίνοντας μπροστά τη στιγμή που ο άντρας πυροβολεί.

 

Ψυχοκόρες: Δείτε το τρέιλερ