Πόσο έξυπνο είναι να βάλει το OPEN τον Έρωτα Φυγά την ίδια ώρα με τα Τρία Μίλια του STAR;Τη φετινή χρονιά πρόκειται να πέσουν πολλά… κεφάλια στην ελληνική τηλεόραση αφού πρόκειται για μία σεζόν έντονου ανταγωνισμού τόσο στο κομμάτι της ενημέρωσης όσο και στο κομμάτι της μυθοπλασίας. Δεκάδες σειρές πρόκειται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και οι τηλεθεατές καλούνται να είναι καλά… διαβασμένοι προκειμένου να επιλέξουν ότι τους ταιριάζει!

Ωστόσο το κανάλι OPEN αποφάσισε να προβάλλει τη σειρά Έρωτας Φυγάς στις 17:45 την ίδια ώρα δηλαδή που το Star έχει από την περασμένη ήδη σεζόν τη σειρά Τρία Μίλια.

Διευθυντές προγράμματος έχουμε ξαναπεί δεν είμαστε, αλλά όταν ένα κανάλι θέλει να επενδύσει στη μυθοπλασία όπως φαίνεται τουλάχιστον ότι θέλει να κάνει το OPEN, πόσο σοφό είναι να προγραμματίσεις την προβολή μίας σειράς απέναντι σε μία ήδη «στημένη» με το δικό της κοινό; Ειδικά αυτή τη σεζόν που ξεκινά κάτι νέο και όλοι θέλουν να βρουν τα «πατήματά» τους μέχρι να καταφέρουν να εδραιωθούν στα νούμερα τηλεθέασης.

Από τη στιγμή που υπάρχει κενός χρόνος, όπως για παράδειγμα το μεταίχμιο από μεσημέρι σε απόγευμα, δηλαδή από τις 4 έως τις 5 ή ακόμα και απέναντι στις μεσημεριανές εκπομπές που έχουν κουράσει με τη συνεχόμενη «μαύρη» ενημέρωση, δεν θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει μία νέα πρόταση για το κοινό; 

Βεβαίως και το κανάλι μπορεί να πιστεύει πολύ στη σειρά και τους συντελεστές της αλλά ίσως έπρεπε να του δώσει χρόνο πρώτα. Εκτός βέβαια και αν ποντάρει κάπου αλλού που σίγουρα εμείς δε γνωρίζουμε…

Το κανάλι θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του και ένα plan b έτσι ώστε σε ενδεχόμενη «αποτυχία» λόγω της ώρας προβολής, να υπάρξει εναλλακτική λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την προβολή της σειράς σε επανάληψη, για παράδειγμα το Σάββατο. Μάλιστα, μπορεί να τα βλέπουμε στις οθόνές μας με τη μορφή back 2 back επεισοδίων.

Το OPEN, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που σίγουρα έχει αποδείξει πως πατάει γερά στα πόδια του και πως όσες κινήσεις έχει κανει μέχρι τώρα είναι άκρως μελετημένες. Επιπλέον, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους ιθύνοντες έχουν βαθύ υπόβαθρο σκέψης. Είναι όμως τόσο σίγουροι για το εγχείρημά τους αυτό που θα μπορούν να καλύψουν το πλήθος κόσμου που εργάζεται σε τόσο μεγάλες παραγωγές όπως αυτές; Μένει να δούμε και να περιμένουμε την πρώτη εβδομάδα προβολών οπότε και θα υπάρχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

 Δείτε το trailer με τον Έρωτα Φυγά!

 

Όλες οι ειδήσεις

Έρωτας Φυγάς: Αυτός βοηθάει τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα να βρουν δουλειά – Ολική ανατροπή στο κτήμα

Το Twitter αποχαιρετά την σπουδαία ηθοποιό Ειρήνη Παππά

Η γη της ελιάς: Χαμός με ακατάλληλη αφίσα Εύας -Ο Κουράκος πιάνει στα πράσα Στάθη με Ιουλία