Η Φιλαρέτη συζητάει με την Ελισάβετ για τον Πέτρο στο Μαύρο Ρόδο και της εξηγεί ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη σχέση της μαζί του ως αμαρτία. Της λέει ότι ο έρωτας δεν είναι αμαρτία και να χαίρεται που το έζησε.
Στο μεταξύ, η Ντέπυ Φλογαΐτη Ζαμάνου εκβιάζει τον Θέμη να πείσει τη Φιλαρέτη να αποσύρει τη μήνυση εναντίον του πατέρα της και να αφήσει την υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού της Ζωής Τσαγκαράκη, εξασφαλίζοντας έτσι την ελευθερία του και το «καθαρό όνομά» του. Ο Θέμης βρίσκεται με δεμένα τα χέρια και υποκύπτει τελικά στον εκβιασμό πατέρα και κόρης. Στα φανερά, όμως! Γιατί από πίσω συνεχίζει να κάνει τις έρευνές του και ο Θέμης καταφέρνει να συνδυάσει τα στοιχεία που έχει για τον Ζαμάνο και το ίδρυμα υιοθεσιών.

Αυτό που συνειδητοποιεί ομως κοντεύει να τον κάνει να χάσει το μυαλό του καθώς αρχίζει να συνδέει τον Βίκο με τη Φιλαρέτη! Ετσι ζητάει από εκείνη να του στείλει δείγμα για να κάνει την εξέταση τεστ DNA. Εκείνη τον ρωτάει αν βρήκε κάτι σημαντικό γι αυτό και της ζητάει να κάνει το τεστ!

Ο Καστρινός που είναι σε αναμμένα κάρβουνα, της λέει ότι ακόμα το ψάχνει!

Η Κασσιανή ακούει την Φιλαρέτη και την Αυξεντία να ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα οστά του Διακοσάββα, ενώ ο Πέτρος αποφασισμένος να μιλήσει στην Ελισάβετ καταφέρνει και βρίσκει τρόπο να μπει στο μοναστήρι και την ψάχνει παντού. Η κατάσταση της Αυξεντίας χειροτερεύει ραγδαία και η συνάντησή της μετον Πέτρο είναι σπαρακτική. Του λέει ότι δεν έχει πολύ χρόνο και του ζητά να προσέχει την Ελισάβετ.

Στη συνέχεια, ο Πέτρος καταφέρνει και βρίσκει την Ελισάβετ στο δάσος και μέσα από τη συζήτησή του καταλαβαίνει πως η απόφασή της να επιστρέψει στο μοναστήρι είναι οριστική. Ετσι αναγκάζεται να δεχτεί τον οριστικό χωρισμό τους. Η Φιλαρέτη ανησυχεί με τα προβλήματα μνήμης που παρουσιάζει η Αυξεντία, ενώ ο Θέμης έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα του τεστ DNA και δεν μπορεί να πιστέψει το παιχνίδι που έχει παίξει η μοίρα. Ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι το παιδί που αναζητά η Φιλαρέτη, η γυναίκα που εκτιμάει και σέβεται όσο τίποτε άλλο στον κόσμο.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

ΣΚΑΪ: Τέλος ο Νίκος Μουτσινάς-Αυτό συνέβη!

Τι ισχύει με Ολυμπιακό και Πέλκα!

Παγιδευμένοι: Αποκαλύπτεται το έγκλημα του Σπύρου-Ανδρέας και Σταύρος ξεδιαλύνουν το φόνο!