Ο Πέτρος αναγκάζεται να επιστρέψει στην Πάτρα για να καθησυχάσει τον πατέρα του στο Μαύρο Ρόδο.Ο Θέμης πηγαίνει στο μοναστήρι για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με την ηγουμένη. Την ίδια στιγμή η Ελισάβετ μαθαίνει ότι σύντομα  θα οριστεί η κουρά της, όμως συνειδητοποιεί οτι η καρδιά της ίσως δεν την αφήνει να γίνει μοναχή…

Μετά τη σύλληψη του Πέτρου,  όλη η οικογένεια Καστρινού είναι ανάστατη. 

Σύσσωμοι μαζεύονται στο αστυνομικό τμήμα της Μεγαλόπολης κι εκεί, περιμένοντας να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει, ο ένας κατηγορεί και ξεσπά πάνω στον άλλο. Η ένταση είναι μεγάλη και ειδικά ο Θέμης είναι αποφασισμένος να μάθει τι ακριβώς τραβάει το γιο του στη Γερακιανή και στο μοναστήρι. Στο μοναστήρι επίσης επικρατεί αναταραχή, αφού ο Μπόγρης έρχεται και πάλι να δει την ηγουμένη και να της ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. ‘Ομως εκείνη κρατά για άλλη μια φορά σκληρή στάση απέναντί του και του λέει πως δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς του.

Όσο για την Ελισάβετ, μαθαίνει από το δεσπότη ότι σύντομα θα οριστεί και επίσημα η ημερομηνία για την κουρά της. Νιώθει επιτέλους ότι φτάνει στο τέλος της διαδρομής και χαίρεται που θα πραγματώσει το σκοπό της, να αφιερωθεί στον Θεό, όμως μέσα της συνεχίζει να σκέφτεται τον Πέτρο, ο οποίος δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό της. Εντωμεταξύ στο χωριό, ο Σαράντος, πικραμένος από όσα έμαθε για τον πατέρα του, «ξηλώνει» με μανία όλες τις αφίσες που ο ίδιος είχε τοποθετήσει αναζητώντας τον. Όσοι τον βλέπουν ξαφνιάζονται και αναρωτιούνται γιατί, όμως εκείνος δεν δίνει καμία εξήγηση. Αντίθετα, είναι αποφασισμένος να ζητήσει ο ίδιος εξηγήσεις από την Αυξεντία, που νιώθει ότι ξέρει την αλήθεια. Όμως εκείνη, φανερά καταβεβλημένη απ όσα έχουν συμβεί τελευταία, δεν αντέχει πολλά. Και μόνο η πίεση που νιώθει για να κρατήσει καλά κρυμμένο το μεγάλο μυστικό της τη διαλύει, όμως, παρόλο που η υγεία της διαρκώς επιδεινώνεται, αρνείται να πάει στο νοσοκομείο. Πολύ γρήγορα, κόσμος συρρέει στο μοναστήρι, αφού θα βρεθούν ταυτόχρονα εκεί ο Θέμης, η Κύρα και ο Βίκος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, και η ηγουμένη αρχίζει να υποψιάζεται διάφορα. 

Παρά τη χαρά της για την επικείμενη κουρά της, η Ελισάβετ συνειδητοποιεί ότι μέσα της νιώθει το «τσίμπημα» της αμφιβολίας. Όσα έχουν γίνει με τον Πέτρο, αλλά και η σκέψη της, που δεν φεύγει στιγμή από αυτόν, τη γεμίζουν τύψεις. Νιώθει ότι δεν είναι άξια να πάρει το χρίσμα της μοναχής και στρέφεται για άλλη μια φορά στην ηγουμένη, ζητώντας της να καθυστερήσουν για λίγο την τελετή.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Έτσι μπαίνει τέλος στο «ειδύλλιο» Ειρήνης και Φίλιππου-Αυτός θέλει να βγάλει από τη μέση τον Δημοσθένη

Τι στο καλό έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς με τον Κώστα Φορτούνη το καλοκαίρι;

Σασμός: Ο Ευθύμης φέρνει τον χωρισμό σε Μαθιό-Βασιλική!

Δείτε επίσης

Iσιδώρα Χιμένεθ: Η πανέμορφη Χιλιανή σπρίντερ έκανε βίντεο που τους έκανε να τα χάσουν