Ο Μαρμάρης αναγκάζει τον Στάθη στη σειρά του ΣΚΑΪ, Οι Πανθέοι, να τον βοηθήσει στο σχέδιό του να διαφύγει στο εξωτερικό. Η παράξενη συμπεριφορά του Χρυσίνα βάζει σε υποψίες τον Ισίδωρο που φοβάται πως του κρύβει κάποιο μυστικό σχετικά με την τύχη της Μιρέλλας. Ο Ανδρέας κάνει τη δυσκολότερη επέμβαση που έχει επιχειρήσει να κάνει ως γιατρός. Εχει στα χέρια του τη ζωή του Κίτσου, ενώ γνωρίζει πως αν καταφέρει να τον σώσει θα χάσει μια για πάντα τη Μάρμω. Κι ενώ η αγωνία για την έκβαση του χειρουργείου είναι στο κατακόρυφο, ένα ακόμα μεγαλύτερο κακό απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Ελλάδα!

Παράλληλα, ο Στάθης επιστρέφει ψάχνοντας να βρει τη Ματούλα και τον γιο του, ενώ ο Θωμάς έρχεται αντιμέτωπος με τα συναισθήματά του για την Κατερίνα. Ο Ανδρέας συλλαμβάνεται για προδοσία και τόσο τα αδέλφια του όσο και η Μάρμω ψάχνουν τρόπο να τον βοηθήσουν. Ολα ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί και η Νίνα είναι έτοιμη να πάρει την πολυπόθητη εκδίκηση, όμως ο Λουκάς είναι εκεί για να την αποτρέψει. Ο Λουκάς εξομολογείται τον φόνο του Μαρμάρη. Η παρουσία του νόθου παιδιού του Στάθη ταράζει την Αλέκα που αναγκάζεται να πάρει μια σημαντική απόφαση για τη ζωή τους και τον γάμο τους. Η Βέτα φέρνει τον Φάνη προ των ευθυνών του για τις επανειλημμένες απιστίες του. Η Μιρέλλα, που επιστρέφει στο σπίτι του Ισίδωρου, πείθει τον Στέφανο να αλλάξει στάση προς τη Θάλεια. Ο Θωμάς δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της Κατερίνας που μοιάζει έτοιμη να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Κι ενώ ο Ανδρέας αποφασίζει να συγκρουστεί ευθέως με τη Χρυσοστόμη, ο Κίτσος θα βάλει σε εφαρμογή ένα επικίνδυνο σχέδιο για να σώσει τον Τέλη, που θα έχει δραματικές συνέπειες…

Ο Κίτσος ξεψυχάει στα χέρια της Μάρμως, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην κατάρα που τόσα χρόνια κυνηγούσε τους Πανθέους. Και ενώ η απελπισία ζωγραφίζεται στο πρόσωπο της Μάρμως, η ελπίδα ζωντανεύει λίγη απόσταση πιο πέρα, στην κλινική του Ανδρέα. Εναν μήνα μετά, ο Τέλης αποφασίζει να κάνει μια έκθεση προς τιμήν του Κίτσου, το ίδιο βράδυ που όλοι οι Πανθέοι θα μαζευτούν για τελευταία φορά στο αρχοντικό της Κηφισιάς για να αποχαιρετίσουν το σπίτι που μεγάλωσαν, αφού αυτό επιτάσσεται από τους Γερμανούς. Όπως μας συστήθηκαν όλοι, στην αρχή της ιστορίας, μαζεμένοι για να δώσουν το ύστατο αντίο στον Βλάση Πανθέο, έτσι και τώρα, μαζεύονται για μια τελευταία φορά για να μας αποχαιρετίσουν. Και όπως η Μάρμω γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα μπροστά από έναν πίνακα, έτσι και τώρα θα πει «εις το επανιδείν» στη μεγάλη της αγάπη!

 

Οι Πανθέοι: Δείτε το τρέιλερ