Στη σειρά του MEGA , Η Γη της Ελιάς και αυτή την εβδομάδα η δράση είναι ασταμάτητη! Στο σημερινό επεισόδιο όλα δείχνουν ότι το μωρό της Βασιλικής θα γεννηθεί πολύ πρόωρα και ο Φίλιππος με τη Χάιδω και τον Λυκούργο τη μεταφέρουν αμέσως σε κλινική στην Καλαμάτα.

Ο Αλέξης και η Μαργαρίτα, παρακολουθούν άναυδοι τον Νικήτα να τους εξηγεί πού είναι μπλεγμένος ο Θεοδόσης και γιατί αναγκάστηκε να εξαφανιστεί. Οι αλήθειες που ακούν για εκείνον δεν τους αρέσουν καθόλου. Ο Αλέξης είναι πολύ συγκινημένος που επιτέλους γνωρίζει τον αδελφό του, αλλά ο Νικήτας φαίνεται πως έχει διαφορετικό χαρακτήρα και είναι ψυχρός απέναντί του. Παρόλα αυτά, ο Νικήτας αποφασίζει να μείνει λίγες ημέρες στη Μάνη και να φιλοξενηθεί στο σπίτι του.

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Ανέστη και τον Δημήτρη, καθώς ο Κωνσταντίνος έχει μάθει για τη ληστεία που έκαναν και δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν, η Αθηνά και ο Ιάκωβος ζουν το δικό τους αδιέξοδο, καθώς τα συναισθήματά τους φουντώνουν. Τελικά, οι αντιστάσεις τους δεν θα αποδειχθούν τόσο ισχυρές…

Η Γη της Ελιάς: Θα γλιτώσει ο Ανέστης;

Ο Κουράκος θα βγει από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο Ανέστης να βρίσκεται σε τεράστιο πανικό! Η Ιουλία προσπαθεί να τον εμποδίσει να πάει στο τμήμα αλλά μάταια! Εκείνος θέλει οπωσδήποτε να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή τη μοιραία μέρα. Ζητάει λοιπόν τη βοήθεια του Γιώργη. Εκείνος θα δεχτεί. Μαζί προσπαθούν να βρουν την άκρη προσέχοντας όμως να μη δώσουν στόχο σε όσους καραδοκούν!

Ο Κουράκος εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Παλεύει μέσα του να βρει μία άκρη ενώ ο Ανέστης κινδυνεύει… Η υγεία του δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.  Αναγκάζεται να οδηγθεί στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ στο πλευρό του είναι η Αναστασία.

Από την άλλη, ο Κουράκος, με τη βοήθεια της Ιουλίας ανακαλύπτει πως ίσως πίσω από τη δολοφονική αυτή επίθεση, κρύβεται κάππιος γνώριμος! Και δεν είναι άλλος από το τσιράκι του Δημήτρη. Όπως είναι φυσικό, η σύλληψη του Ανέστη αποτελεί θέμα χρόνου!

Ο Γιώργης περιμένει να γίνει πλήρως καλά, για να κυνηγήσει τους ενόχους. Το μόνο που ζητάει είναι δικαίωση. Με ποιον τρόπο θα επιχειρήσει ο Ανέστης να γλιτώσει;