Η δραματική σειρά του MEGA, Γη της Ελιάς πρόκειται να επιστρέψει από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν με ακόμη πιο συναρπαστική συνέχεια. Μία ιστορία που θα μας απασχολήσει έντονα έχει στο επίκεντρο την Αρετή και τον Θανάση που συνάπτουν ερωτική σχέση κι εκείνη μπλέκει σε νέες περιπέτειες.

ΗΑρετή Καπερνάρου είναι ένα πρόσωπο που καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύκλου μάς έχει απασχολήσει έντονα, κυρίως με τη συμπεριφορά της απέναντι στον άλλοτε αγαπημένο της σύζυγο, τον Στάθη, και την κόρη της, τη Βασιλική, οι οποίοι έκαναν τις επιλογές τους και έμειναν μακριά από αυτήν. Κάτι που έπραξε και ο γιος της, ο Στέφανος, ο οποίος έφυγε μαζί με την Ελένη για την Ισπανία. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, η Αρετή μένει ολομόναχη και παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Άλλοτε τα καταφέρνει και άλλοτε όχι. Εδώ και λίγο καιρό, όμως, τα δεδομένα έχουν αρχίσει να αλλάζουν.

Και αυτό γιατί η γυναίκα συναντάει τυχαία στη Μάνη τον Θανάση, τον πρώην σύντροφο της Αναστασίας, που την παράτησε στα σκαλιά της εκκλησίας, λίγο πριν παντρευτούν, και αναθαρρεύει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζτου περιοδικού μας, όπως θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς, η Αρετή και ο Θανάσης δεν αρκούνται μόνο σε αυτή τη μία και μοναδική συνάντηση, αλλά βγαίνουν όλο και πιο συ-χνά, με αποτέλεσμα να έρχονται πιο κοντά.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι δυο τους έχουν μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ο Θανάσης τής αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο παράτησε την Αναστασία στα σκαλιά της εκκλησίας, της μιλάει για τη σχέση του με την πλούσια γυναίκα που παντρεύτηκε αλλά και τι σκοπεύει να κάνει, μετά τον ξαφνικό θάνατό της, την κληρονομιά της.

Γη της Ελιάς: Η Αρετή σε νέες περιπέτειες

Εν τω μεταξύ, η Αρετή δείχνει γοητευμένη από την παρουσία του Οανάση, ενθουσιάζεται με τη φιλοδοξία που τον διακατέχει, οπότε σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στο πλευρό του. Φυσικά, και η Αρετή δεν περνάει αδιάφορη για τον Θανάση και για αυτόν τον λόγο τής κάνει διάφορες κολακείες και δώρα, με εκείνη να συγκινείται από τη στάση του και να πέφτει στην αγκαλιά του.

Σύντομα, μάλιστα, οι δυο τους αποφασίζουν να γίνουν ζευγάρι, πυροδοτώντας μία σειρά αντιδράσεων από το ευρύτερο περιβάλλον τους και κυρίως από την Αναστασία, η οποία κατηγορεί την Αρετή για προδοσία. Παρ’ όλα αυτά, όπως θα αποδειχθεί, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, καθώς ο Θανάσης κουβαλάει σκοτεινά μυστικά, που πολύ γρήγορα θα οδηγήσουν την Αρετή σε περιπέτειες, ενώ μέσα σε όλα αυτά δεν θα της είναι πιστός. Θα έχει ερωτικές περιπέτειες με διάφορες γυναίκες.