Η άφιξη του Δημοσθένη Καπερνάρου στη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, φέρνει μόνο προβλήματα αν και στον πρώτο κύκλο δεν προλάβαμε να δούμε και πολλά. Ωστόσο στον δεύτερο έρχονται τα χειρότερα, με πρώτα θύματά του τον Κωνσταντίνο και την Ισμήνη.
Ο Δημοσθένης, όπως είδαμε και στον πρώτο κύκλο, είναι σκληρός ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Πάνω απ’ όλα βάζει τις δουλειές του και το χρήμα και γι’ αυτό μπορεί να Θυσιάσει τα πάντα και να καταστρέψει ό,τι μπαίνει εμπόδιο μπροστά του. Ηδη ο Κωνσταντίνος, από τότε που γνώρισε την Ισμήνη, έχει αρχίσει να του λέει ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να είναι μαζί του στις βρώμικες δουλειές. Σιγά σιγά του ζητάει να αποστασιοποιηθεί, κάτι που ο Δημοσθένης δεν το δέχεται με τίποτα. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος πιστεύει ότι έχει χρόνο ακόμα, ώσπου να ολοκληρωθεί το σπίτι και να παντρευτεί με την Ισμήνη, να τον πείσει. Οσο ο καιρός περνάει, όμως, τόσο πιο πολύ ο Δημοσθένης του σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό. Οχι μόνο δεν τον αφήνει ν’ ανασάνει και ν’ απομακρυνθεί, αλλά τον πιέζει και για άλλες ακόμα πιο βρώμικες και επικίνδυνες δουλειές. Ο Κωνσταντίνος βλέποντας ότι έχει εγκλωβιστεί, αποφασίζει να του μιλήσει ανοιχτά και αυτό θα είναι και το μοιραίο λάθος του.

Η Γη της Ελιάς: Ποιος σκοτώνει τον Δημοσθένη;

Έξαλλος ο Δημοσθένης αρχίζει να κάνει κόλαση τη ζωή του Κωνσταντίνου. Θα δούμε ότι πολλές φορέs θα βρεθεί σε άσχημη θέση και σε κίνδυνο να αποκαλυφθεί η κρυφή δράση του στην Ισμήνη. Ο Δημοσθένης θα αρχίσει πια να τον εκβιάζει ανοιχτά: «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σε κρατάω στο χέρι και το ξέρεις. Κανείς δεν φεύγει έτσι από αυτές τις δουλειές». Έτσι, αρχίζει να εκτοξεύει απειλές ότι θα αποκαλύψει τα πάντα και φτάνει να του λέει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι Θα αναγκαστεί να τον βγάλει από τη μέση. Και δεν μένει μόνο εκεί! Στόχο του βάζει την Ισμήνη και τη μικρή κόρη της, στέλνοντάς του βίντεο στο οποίο έχει βάλει να την  παρακολουθούν, προκειμένου να εκφοβίσει τον Κωνσταντίνο. Εκείνος πλέον είναι για λύπηση. Δεν μπορεί να χαρεί τίποτα, ζει συνέχεια κάτω από το φάσμα του φόβου. Η Ισμήνη, αν και έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως κάτι τον απασχολεί, το αποδίδει στον φόρτο εργασίας του. Ο Κωνσταντίνος όμωs δεν θα σταματήσει να ψάχνει τρόπους να βγάλει από τη ζωή του τον Δημοσθένη! Άραγε, θα τα καταφέρει;