Και απόψε η σειρά του Mega Η Γη της Ελιάς κρύβει πλοκή αλλά και συγκίνηση. Το ειδύλλιο του Στάθη και της Εύας προχωρά κι εκείνη τον καλεί να περάσουν μαζί λίγες ημέρες στην Αθήνα. Η Άννα και ο Λεωνίδας ανακοινώνουν στον Μάνο πως σκοπεύουν να παραιτηθούν από τη δουλειά ώστε να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους για το θερμοκήπιο που μόλις αγόρασαν. Ο Αποστόλης μάταια προσπαθεί να τους αλλάξει γνώμη. Την ίδια ώρα, η Ευτυχία απαιτεί από τον Αποστόλη να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και, όταν εκείνος αρνείται προφασιζόμενος την αποκατάσταση της Άννας, εκείνη αποφασίζει να χωρίσουν. Ο Μάνος πλησιάζει σιγά σιγά την Αντιγόνη, γεγονός που χαροποιεί τον Ισίδωρο. Η Μαρίνα ενημερώνει την Ελένη για την επίθεση του Ανέστη στην Ευτυχία κι εκείνη τον διαγράφει οριστικά από τη ζωή της. Ο Ανέστης, έξαλλος με τη Μαρίνα, αποφασίζει να την εκδικηθεί. Εν τω μεταξύ, ο Κουράκος, με τη βοήθεια της Ιουλίας, συνεχίζει να ερευνά ποιος κρύβεται πίσω από τον πυροβολισμό του. Η Άννα και ο Λεωνίδας ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη και συναντούν τον Νικήτα και τη Μυρτάλη. Ο Νικήτας δεν μπορεί να κρύψει το ενδιαφέρον του για τη Μυρτάλη και σύντομα οι δύο τους θα έρθουν πολύ κοντά.

 

Η Μαρίνα, η καλύτερη φίλη της Μυρτάλης είναι ερωτευμένη με τον Μάνο, με τον οποίο έχουν δώσει ακόμα μία ευκαιρία στη σχέση τους. Η ίδια ωστόσο δεν είναι έτοιμη να δεχτεί την επιθυμία τοτυ που δεν είναι άλλη από την απόκτηση ενός παιδιού. Έτσι το ζευγάρι αποφασίζει να χωριστεί ξανά.

Στο διάστημα που θα είναι χωριστά, όμως, η Μαρίνα θα δεχτεί μία τρομακτική επίθεση από τον Ανέστη.Ένα βράδυ που θα είναι μεθυσμένος, πήγαινει έξω από το σπίτι της Ευτυχίας και την κατηγορεί ότι εξαιτίας της η αγαπημένη, του η Ελένη, έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη για το πρόσωπό του.

Ο άντρας αρχίζει και τη χτυπάει! Την ίδια στιγμή, η Μαρίνα, περνάει τυχαία από το σημείο, βλέπει τι συμβαίνει και αναλαμβάνει δράση. Αρπάζει μία πέτρα και τον χτυπάει στο κεφάλι προκειμένου να γλιτώσει την Ευτυχία από τα χέρια του. Στη συνέχεια, οι δύο κοπέλες μπαίνουν μέσα στο σπίτι και η Μαρίνα προσπαθεί να πείσει την Ευτυχία να μην τον αφήσει έτσι. Της ζητάει να καταγγείλει τον Ανέστη στην Αστυνομία ώστε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

Η Γη της Ελιάς: Η Μαρίνα γίνεται φόνισσα και μπαίνει φυλακή

Το επόμενο πρωί, η Μαρίνα ενημερώνει την Ελένη για τη νέα επίθεση του Ανέστη στην Ευτυχία, ώστε να σκεφτεί ξανά με ποιον άνθρωπο έχει μπλέξει. Της λέει να προσέχει πάρα πολύ, γιατί είναι επικίνδυνος. Μάλιστα, όπως της λέει, μπορεί να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, βλέποντας το χτύπημα του άντρα στο κεφάλι του. Την προτρέπει να τον ρωτήσει τι συνέβη και τότε θα καταλάβει αν θα της πει αλήθεια ή ψέματα. Παρόλο, λοιπόν, που εκείνος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα τραύματα του, η Ελένη αποκαλύπτει ότι ξέρει τα πάντα.

Τότε εκείνος γίνεται έξαλλος με τη Μαρίνα. Αποφασίζει να την εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο και οργανώνει μία βίαιη επίθεση εναντίον της. Συγκεκριμένα, πληρώνει δύο άντρες του υποκόσμου, για να βιάσουν και να χτυπήσουν τη Μαρίνα. Οι άντρες βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο του. Περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν και να την πετύχουν μόνη στο δρόμο. Ωστόσο η Μαρίνα καθώς περπατά αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και επιταχύνει τον ρυθμό του βαδίσματος.

Βέβαια, κανείς δεν έχει προβλέψει την εξωφρενική συνέχεια! Η Μαρίνα θα αμυνθεί, θα αρπάξει το όπλο και για να σωθεί στην γη της ελιάς, θα πυροβολήσει εν ψυχρώ των έναν από τους δύο ενόχους! Θα τον σκοτώσει ακαριαία.

Όλη η Μάνη θα ξεσηκωθεί. Η Μαρίνα γίνεται φόνισσα και δε μπορεί να πιστέψει τί έχει κάνει. Ο Ανέστης πανικοβάλλεται, καθώς δε περίμενε ποτέ αυτή την εξέλιξη. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο ξανά για κανέναν.

 

Διαβάστε αναλυτικά όσα θα δούμε σε επόμενα επεισόδια

13/3/2022 – Επεισόδιο 163
Η Ισμήνη λαμβάνει εξώδικο από τον Σάββα και ταράζεται. Ο Λυκούργος, όμως, τη διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Η Ιουλία πέφτει από τα σύννεφα όταν η Μυρτάλη της συστήνει τον Νικήτα ως τον καινούριο της «φίλο». Η Μυρτάλη με τον Νικήτα πηγαίνουν στο σπίτι του Ιάκωβου για φαγητό. Οι κακοποιοί παρακολουθούν στενά τη Μαρίνα και ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Η Εύα δείχνει όλο και πιο ερωτευμένη με τον Στάθη, και πηγαίνει μαζί του στην Καλαμάτα για να διαλέξουν δώρα για το μωρό της Βασιλικής.

Η Μαργαρίτα πιάνει τον Νικήτα και του λέει τα πάντα για τον Αλέξη, ζητώντας του να τον έχει από κοντά. Η Ιουλία ασκεί πίεση στον Ισίδωρο σχετικά με την περιουσία. Εκείνος της λέει ότι θα διορθώσει την αδικία που έγινε σε βάρος της Μυρτάλης και αυτή τη φορά δείχνει να το εννοεί. Ο Μάνος βάζει ντεντέκτιβ να ψάξει για το παρελθόν της Αντιγόνης, δείχνοντας πως ακόμα δεν την εμπιστεύεται. Ο Λυκούργος βάζει τελεσίγραφο στη Χάιδω και της λέει πως αν δεν παντρευτούν, θα χωρίσουν. Δύο κακοποιοί ορμούν στη Μαρίνα για να τη βιάσουν κι εκείνη αρπάζει το όπλο από τον έναν και πυροβολεί.

14/3/2022 – Επεισόδιο 164
Ο Κουράκος ενημερώνεται για το φονικό και φεύγει μέσα στη νύχτα για να συντονίσει την έρευνα. Στον τόπο του εγκλήματος βλέπει και τον Στάθη, ο οποίος βρίσκεται εκεί με την Εύα. Η Μαρίνα, σε κατάσταση σοκ, συλλαμβάνεται και οδηγείται στο τμήμα. Ο Ιάκωβος ειδοποιεί τον Λυκούργο κι εκείνος σπεύδει να αναλάβει την υπεράσπιση της Μαρίνας. Τα νέα συνταράσσουν το χωριό και περισσότερο τη Μυρτάλη που τρέχει στο πλάι της Μαρίνας. Η Μαργαρίτα ειδοποιεί την Αθηνά, η οποία, επηρεασμένη από το συμβάν, ξαναζεί τον προσωπικό της εφιάλτη. Ο Μάνος αρνείται να πιστέψει πως η Μαρίνα σκότωσε άνθρωπο και ο Ισίδωρος τον παρηγορεί.

Ο Δημήτρης μεταφέρει στον Ανέστη τα γεγονότα κι εκείνος παραδέχεται πως αυτός κρύβεται πίσω από όλα και ότι φοβάται μήπως τον δώσει ο δράστης που επέζησε. Ο Δημήτρης, έξαλλος, τον πετάει έξω από το σπίτι του.

Ο Ιάκωβος αναφέρει στην Ιουλία πως ο Στάθης προχώρησε στη ζωή του κι εκείνη δείχνει να αδιαφορεί. Η Βασιλική, σοκαρισμένη από τα νέα για τη Μαρίνα, αποφασίζει να ανοίξει το ανθοπωλείο για να τη βοηθήσει οικονομικά. Ο Αλέξης βλέπει από μακριά τον Νικήτα με μία κοπέλα, χωρίς όμως να είναι βέβαιος ότι πρόκειται για τη Μυρτάλη.

15/3/2022 – Επεισόδιο 165
Η Μαρίνα παραμένει κρατούμενη στο Τμήμα, ενώ δίνουν κατάθεση ο Στάθης και ο Ιάκωβος. Ο Μάνος, διαλυμένος από την περιπέτεια και τη σύλληψη της Μαρίνας, παρακαλά τον αστυνόμο Κουράκο να του επιτρέψει να τη δει. Η Μαργαρίτα προσπαθεί να μπει στο σπίτι του Αλέξη και διαπιστώνει ότι ο γιος της έχει αλλάξει κλειδαριά. Του ζητάει τον λόγο και ο καβγάς δεν αργεί να φουντώσει ανάμεσά τους. Η Αθηνά επιστρέφει στη Μάνη κι αμέσως πηγαίνει στον Ιάκωβο για να του μεταφέρει της υποψίες της Μαρίας για τη μητέρα του Δημήτρη. Ο Ιάκωβος, θορυβημένος, αποφασίζει να το ψάξει.

Η Αρετή βλέπει στον δρόμο τον Στάθη και την Εύα, σε τρυφερή στιγμή που δεν αφήνει αμφιβολίες για τη σχέση τους.

16/3/2022 – Επεισόδιo 166α 
Ο Μάνος είναι διαλυμένος με την παραμονή της Μαρίνας στο κρατητήριο και ο Ισίδωρος με την Ιουλία ανησυχούν για εκείνον. Η Μυρτάλη, με τη βοήθεια της Βασιλικής και της Ευτυχίας, παλεύουν να κρατήσουν το ανθοπωλείο «ζωντανό». Η Άννα γνωρίζει την Εύα και ενθουσιάζεται που είναι συγγενής με μια τόσο δυναμική γυναίκα. Την ίδια ώρα, η Εύα ψάχνει για μόνιμο κατάλυμα στη Μάνη, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με την ξενοδοχειακή μονάδα που ετοιμάζει. Αγνοεί ωστόσο πως η Αρετή καιροφυλαχτεί και αναζητά παντού τη γυναίκα που είδε μαζί με τον Στάθη.

17/3/2022 – Επεισόδιο 166β 
Ο Στέφανος αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του και βγαίνει ραντεβού με την Ελένη. Ο Αλέξης, για να ρίξει στάχτη στα μάτια της μητέρας τους, της δίνει τα νέα κλειδιά του σπιτιού του κι απολογείται για την πρόσφατη συμπεριφορά του. Η δίκη του Φίλιππου για το πυροβολισμό του Στέφανου πλησιάζει, προκαλώντας ανασφάλεια τόσο στον ίδιο, όσο και στη Χάιδω και τη Βασιλική. Ο Κουράκος ανακαλύπτει πως η επίθεση κατά της Μαρίνας ήταν προμελετημένη.